CookiesSamsung PS42Q9 en PS50Q9 Plasma HDTV introductie

7 maart 2007 16:45 door Hans Wind

Samsung PS42Q9 en PS50Q9 Plasma HDTV introductieDe nieuwe Samsung PS42Q9 en Samsung PS50Q9 Plasma HDTV schermen zijn voorzien van de zogenaamde Ultra FilterBright technologie die volgens de leverancier het beeld levendiger maakt dan ooit, onder alle lichtomstandigheden.

Met de plasmatelevisies Samsung PS42Q9 en PS50Q9 met een beelddiagonaal van respectievelijk 40 inch (107 cm) en 50 inch (127 cm) heeft Samsung beeldkwaliteit naar een hoger plan getild. De beeldverbeteringstechnologieén, zoals FilterBright™ en Movie Mode™, resulteren in optimaal donkere tinten, haarscherpe details en een helderheid van 1300 cd/m². Dankzij de Samsung 75 Hz-technologie hebben de plasmatelevisies vloeiende beelden zonder valse contouren.

De kunst van levensecht beeld zit in het optimaliseren van donkere tinten en scherpe beelddetails. De Ultra FilterBright™-technologie van Samsung stuurt het interne licht van het plasmascherm aan om het contrast (15.000:1) te verhogen en tegelijk ongewenste weerkaatsingen te voorkomen. Daardoor blijven ook bij nachtelijke scènes in een bloedstollende thriller alle contouren herkenbaar.

Beide HDTV plasma schermen van Samsung zijn uitgerust met diverse technologieén die het televisiesignaal verbeteren. Zelfs bij razendsnelle bewegingen staan deze technologieén garant voor een vloeiend en scherp beeld die dubbele randen effectief tegengaat.

De Q9-plasmatelevisies beschikken over drie HDMI 1.3- en één Anynet (HDMI-CEC)-verbinding om Samsung-apparaten gemakkelijk aan te sluiten en te bedienen met een enkele druk op de knop van de afstandsbediening.
Hoewel de prestaties van deze Samsung plasmatelevisies krachtig zijn, zijn ze door een uniek stroombesparingsprogramma milieuvriendelijk. Bovendien zijn de plasmabeeldschermen beschermd tegen het inbranden waardoor de beeldschermen gemiddeld 60.000 uren meegaan.

Ook deze plasmatelevisies van Samsung zijn voorzien van het Auto Wall Mount-syteem. Door dit bevestigingssysteem is televisiekijken vanuit vele hoeken en standen mogelijk. Met een afstandsbediening is de televisie 15 tot 20 graden te draaien en kantelen.

De plasmatelevisies PS-42Q9 en Samsung PS-50Q9 zijn in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk €1.399,- en € 2.099,- inclusief B.T.W.

Kijk voor een actuele Samsung PS42Q9 prijs vergelijking op Kieskeurig

Kijk voor een actuele Samsung PS50Q9 prijs vergelijking op Kieskeurig