CookiesSamsung reactie op de Samsung DCB-H360R decoder problemen

30 juni 2006 16:07 door Hans Wind

Samsung DCB-H360R Hoewel voor vele gebruikers de nieuwe Samsung DCB-H360R HDTV ontvanger goed werkt worden toch op diverse plaatsen op het web problemen of probleempjes gemeld met dit apparaat.

Naar aanleiding daarvan leek het ons goed om Samsung Nederland eens naar een officiéle reactie te vragen en die kregen we vandaag toegestuurd. Voor de volledigheid volgt hieronder de volledige tekst.

Reactie Samsung voor HDTVnieuws.nl

Samsung heeft kennis genomen van een aantal klachten over het functioneren van de HD settopbox in combinatie met hd ready televisies en HD content. De genoemde problemen zijn onder andere te wijten aan HDMI compatibileitsproblemen met de HD ready TV’s en technische verschillen tussen de netwerken van de kabel.


Samsung voert beleid om klachten over de werking van nieuwe, technologisch geavanceerde producten zoveel mogelijk te voorkomen. In het geval van de HD settopbox gaat het om een product dat sterk toekomstgericht is, wat wil zeggen dat de HD TV technologie nog in een vroege fase verkeert.

Bij de introductie van de HD settopbox is het accent sterk komen te liggen op de televisie-uitzendingen van het wereldkampioenschap voetbal vanwege de populariteit daarvan. En juist daarom zijn er intensieve realistische testen met de technologie gedaan. Maar ondanks alle producttesten zijn problemen nooit helemaal uit te sluiten. Vooral niet bij een product dat zo op de toekomst is gericht en werkt in combinatie met andere produkten en nieuwe diensten.

Samsung is actief betrokken bij het oplossen van de hardware problemen met de HD settopbox, onder andere door het uitbrengen van software updates. De eerste software update is inmiddels beschikbaar. Gebruikers kunnen deze updates zelf via het menu installeren en uitvoeren.

De technologische ontwikkeling van de HD settopbox gaat door. De toekomst is aan digitale televisie in HD kwaliteit en Samsung is daar als een van de meest vooraanstaande technologieontwikkelaars zeer nauw bij betrokken.

Update:Inmiddels heeft Samsung aangegeven dat alle problemen met de DCB-H360R zullen worden opgelost. Meer daarover is te lezen in ons vervolg op Samsung DCB-H360R decoder problemen.

Update 27 nov. 2007:Een recente test van deze decoder kunt u lezen in ons artikel Samsung DCB-H360R HD decoder test

Samsung DCB-H360R prijs vergelijking ( zwarte uitvoering )

Samsung DCB-H360RS prijs vergelijking (zilvergrijze uitvoering )