CookiesDe nieuwe Samsung S-UHD TV serie

11 januari 2016 07:48 door Hans Wind

Samsung S UHD TVSamsung toonde een nieuwe serie S-UHD TV’s op de CES 2016. De nieuwe Samsung 2016 S-UHD TV’s zijn voorzien van een zogenaamde Quantum dot display en een randloos gebogen ontwerp. Daarnaast is de 2016 S-UHD TV reeks uitgerust met Samsung’s IoT-hub (Internet of Things) technologie, waarbij Smart Home via de TV kan worden aangestuurd. Ook ontving Samsung de UHD Alliance Premium Certification voor zijn 2016 S-UHD TV’s.

Samsung 2016 S-UHD TV’s komen met eem cadmiumvrije, 10-bit Quantum dot scherm en de mogelijkheid om content in high dynamic range (HDR) te bekijken met een minimum van 1.000 nit HDR.
HDR zorgt voor een hoger contrast tussen lichte en donkere beelden. Daarnaast vermindert de ingebouwde Ultra Black-technologie lichtreflectie op het scherm. Ultra Black absorbeert natuurlijk licht op dezelfde manier als bij de ogen van motten, die daardoor ‘s nachts beter kunnen zien.

Vier jaar na de eerste Curved TV’s introduceert Samsung nu een randloze gebogen TV: de KS9500 S-UHD TV. Zonder omlijsting is de aandacht van de kijker gericht op wat zich op het scherm afspeelt.

Vernieuwde Smart Hub – De 2016 Smart Hub is ontworpen om op één centrale plek toegang te krijgen tot je favoriete content. Live TV, on demand content, games en het menu verschijnen op het startscherm van de Samsung Smart TV.

Samsung Smart Control Remote – Het gebruik van verschillende afstandsbedieningen is met de nieuwe Smart TV’s niet meer nodig. De Samsung Smart TV herkent automatisch de set-top box, game console en home theatersystemen die verbonden zijn met de TV. Dit maakt het mogelijk om alle externe apparaten, zonder installatie, via de Smart Remote te bedienen.

Gamen zonder console – Je geniet zonder console van de games op groot scherm. Er komen meer dan 500 te streamen of te downloaden games beschikbaar op de Smart TV’s. Recente toevoegingen aan PlayStation Now zijn Assassin’s Creed III, Batman: Arkham Origins en The LEGO Movie.

EXTRA Service – Met een druk op de EXTRA-knop verschijnt informatie over wat je kijkt automatisch op het scherm. Zo zijn tijdens sportevenementen spelersprofielen en –statistieken te raadplegen.

Smart View – De Samsung Smart View app voor smartphones maakt het mogelijk om direct te delen met familie. Het vernieuwde Smart View is nu beschikbaar op diverse apparaten, waaronder Android en iOS-toestellen en Windows PC’s. Populaire apps en websites zijn AccuWeather, Crackle, iHeartRadio, M-GO, Plex, Pluto.TV, UFC, Vimeo, YuppTV en meer.

Toegang tot content – Het streamen van UHD-films en –series van providers als Amazon, M-GO en Netflix en het gebruik van YouTube zijn eenvoudiger geworden. Dankzij UHD-technologieën kun je een selectie sportevenementen live via UHD bekijken. Ook kun je Samsungs nieuwe Ultra HD Blu-ray speler aansluiten om via HDMI (2.0a) UHD-films te bekijken met HDR.

TV stuurt Smart Home aan – Alle 2016 S-UHD TV’s zijn uitgerust met IoT-hub technologie. De S-UHD TV verbindt en bestuurt meer dan 200 SmartThings-compatibele apparaten. Of je nu wilt zien wie er aanbelt, de deur op slot wilt doen of het licht wilt uitschakelen, het kan allemaal via de TV.

Bij het kijken van een film schakelt de TV automatisch naar de juiste beeldinstellingen en wordt de soundbar of het surround systeem geactiveerd. Voor volledige ondersteuning en verbinding met SmartThings-compatibele apparaten, is een SmartThings Extend USB-adapter vereist.

Samsung Ultra HD Blu-ray speler

Samsung onthulde ook zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler, de Samsung UBD-K8500. De Blu-ray speler is geschikt voor HDR en geeft vier keer de resolutie en 64 keer meer detail in kleur weer dan conventionele Blu-ray spelers. De Blu-ray speler heeft een slank curved design, en is vanaf het tweede kwartaal 2016 beschikbaar in Nederland.

Het koppelen van de Blu-ray speler aan een Samsung S-UHD TV met Quantum dot displays maakt de beelden beter dan ooit. De ingebouwde upscaling-technologie verbetert de beeldkwaliteit van standaard Blu-ray discs en DVD’s. Je kunt ook CD’s afspelen.

Samsung werkt samen met Hollywoodstudio’s om een selectie Ultra HD Blu-rays met HDR beeldkwaliteit aan te bieden. Zo brengt 20th Century Fox dit jaar meer dan 100 4K Ultra HD films met HDR uit, waaronder titels als The Martian en Peanuts.

Bron: Samsung