CookiesSamsung SC-HMX20C HD camcorder en NV24HD camera

9 april 2008 04:53 door Hans Wind

Samsung SC-HMX20C HD camcorder en NV24HD cameraSamsung lanceert met de SC-HMX20C een compacte HD-camcorder en een 8 megapixelcamera in één. De nieuwe camcorder neemt in full HD-kwaliteit op met een snelheid van 30 frames per seconde.

In fast motion legt de camcorder beelden met 10 frames per seconde vast, in slow motion met een snelheid van 300 frames per seconde.

Via het meegeleverde docking station is deze camcorder niet alleen makkelijk op te laden, maar kun je ook via de HDMI-CEC-poort de camcorder op een TV aansluiten. Zo zijn filmopnames direct in de beste HD-kwaliteit op een HDTV te bekijken. Via USB kunnen de films ook op een PC of laptop worden getoond.

Deze camcorder legt de videobeelden vast op een flashgeheugen van 8 GB. Hierdoor start de camcorder snel op, gaat de accu lang mee en heeft de camcorder één van de meeste compacte body’s in zijn klasse. Daarnaast kan het geheugen met behulp van SDHC/MMC+ kaarten worden uitgebreid.

De Samsung SC-HMX20C is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 799,- inclusief BTW.

Samsung NV24HDSamsung NV24HD digitale camera
De Samsung NV24HD is een 10,2 megapixel camera die razendsnel heldere foto’s in de hoogste resoluties maakt. De DRIM engine, een speciale technologie van Samsung, zorgt hiervoor.

De NV24HD is uitgerust met een Schneider 24 mm groothoeklens met 3,6x optische zoom. Via de intuïtieve Smart Touch gebruikersinterface is de compacte camera eenvoudig te bedienen.

De camera maakt ook glasheldere video-opnamen in HD-kwaliteit. Hiervoor gebruikt de camera de H.264-videostandaard. De camera neemt filmbeelden op in een resolutie van 1280 x 720p met een snelheid van 30 frames per seconde.

Op het speciale AMOLED (Active Matrix OLED) display verschijnen de kleuren die je fotografeert of filmt levensecht in beeld. Je ziet zelfs in fel licht waar je op focust.

Ook voor fotografen zonder vaste hand biedt de Samsung NV24HD uitkomst. Met Dual IS, een optische en digitale beeldstabilisator zijn bewogen foto’s verleden tijd.

De Samsung NV24HD is verkrijgbaar vanaf mei voor een verkoopadviesprijs van € 379,- inclusief BTW.

Bron: Samsung


Samsung NV24HD prijs vergelijking