CookiesSamsung Series 5 Ultra notebook

9 januari 2012 23:00 door Hans Wind

Samsung Series 5 Ultra notebookDe Samsung Series 5 Ultrabook is volgens de fabrikant meer dan een dun en vederlicht device.

Het fraai vormgegeven Ultrabook komt met een Intel Core i5 processor van de tweede generatie en het zogenaamde ExpressCache systeem. Hierdoor start de Samsung Series 5 Ultra in 20 seconden op, ontwaakt hij in 2 seconden uit de slaapstand en kun je volgens Samsung twee keer zo snel over het internet surfen als met een regulier notebook. Bovendienkun je het Ultrabook een dag lang gebruiken zonder tussentijds opladen.

Ondanks de trend van dataopslag in de cloud, geven mensen nog altijd de voorkeur aan lokale opslagruimte voor dagelijks gebruik. Daarom biedt de Samsung Series 5 Ultra tot 500 GB opslagruimte, zodat geen extra apparaat voor dataopslag bij je hoeft te dragen.

Mocht je het Ultrabook ooit laten vallen, dan zorgt de free-fall sensor ervoor dat de koppen van de harddisk worden geparkeerd. Daardoor wordt je harddisk niet beschadigd en is je data veilig. Het Ultrabook wil je een dag lang kunnen gebruiken. Daarom gaat de batterij 6,4 uur mee, zonder tussentijds opladen. Ook na verloop van tijd werkt de batterij goed. Dankzij de Samsung Battery Life Plus technologie kun je na 1.500 keer opladen – vergelijkbaar met drie jaar gebruik – nog altijd op 80% van de oorspronkelijke capaciteit van de batterij rekenen.


Samsung 5 Ultra zijkantSpecificaties Samsung Series 5 Ultra

Het Samsung Ultrabook heeft een beelddiagonaal van 13,3 inch. Hij is slechts 17,6 mm dun, weegt 1,47 kilo en beschikt over een Intel Core i5 processor, tot 8 GB aan geheugen, tot 500 GB aan opslagcapaciteit en 16 GB iSSD met ExpressCache.

Voor een maximale verbinding met andere apparaten heeft het Ultrabook een volledige HDMI poort voor aansluiting op monitor of HD TV, een USB 3.0 poort, twee USB 2.0 poorten, Bluetooth 3.0, een 4-in-1 multi SD-kaart slot, Gigabit LAN, Wi-Fi, Ethernet en een webcam.

Dankzij het 300nit HD LED SuperBright scherm dat reflectie tegengaat en de Image Enhancertechnologie geeft het Ultrabook de beste kijkervaring.

Samsung Series 5 Ultra prijs en beschikbaarheid

De Samsung Series 5 Ultra is verkrijgbaar vanaf februari 2012 voor een adviesverkoopprijs vanaf € 899,- incl. BTW.

Bron: Samsung