CookiesSamsung series 9 notebook

2 augustus 2012 10:00 door Hans Wind

Samsung series 9 notebookDe ontwerpers en technici van Samsung hebben volgens de fabrikant 33.000 uur gestoken in de ontwikkeling van de tweede generatie van de Samsung Notebook Series 9. Met als resultaat: een krachtig en superdun notebook.

De tweede generatie Series 9 is behoorlijk aangepakt ten opzichte van zijn voorganger. De notebook is gemaakt van massief aluminium. Daardoor is de behuizing nog sterker en neem je het eenvoudig overal mee naar toe. De notebook weegt slechts 1,16 kilo en is maar 12,9 mm dun.

Het lichtgewicht-model boet echter niet in qua prestaties. Met 4 GB intern geheugen en een 128 GB SSD geheugen (een supersnelle energiebesparende solid state drive) heb je altijd een notebook bij de hand waarop je snel werkt of ontspannen een HD-film bekijkt.
Bovendien is de notebook behoorlijk rap vanwege een derde generatie Intel Core i5-processor (1,7 GHz). Klap hem open en binnen anderhalve seconde kun je aan de slag door Samsung Fast Start. Vervolgens kan je supersnel door menu’s en websites navigeren met het vernieuwde multi-touchpad, die is voorzien van een glazen coating en een beeldsensor.

De 9 serie is voorzien van een Micro HDMI uitgang waarmee bijvoorbeeld eenvoudig een koppeling met een HD TV kan worden gemaakt.

De New Series 9 is het ideale device om ook onderweg te gebruiken. Dankzij het HD+ SuperBright Plus anti-reflectie scherm met een helderheid van 400nit heb je zelfs bij fel zonlicht nog goed zicht op het 13,3 inch scherm. En een gebrek aan licht? Geen probleem. De notebook past het scherm en de toetsenbordverlichting automatisch aan.

Samsung Notebook Series 9 prijs en beschikbaarheid

De Samsung Notebook Series 9, model NP900X3C-A01NL, is per direct verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 1.399 Euro.

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Samsung