CookiesSamsung SH100 Wi-Fi camera

12 januari 2011 11:46 door Hans Wind

Samsung SH100 Wi-Fi cameraDe Samsung SH100 is een compacte Wi-Fi camera die ook video kan opnemen in HD TV kwaliteit. De foto’s die je met deze camera maakt, kun je via internet en je sociale netwerken direct met vrienden en familie delen.

Je haalt alles uit de SH100 als je ‘m verbindt met je andere Samsung devices. Zo kun je bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S smartphone als afstandsbediening voor de camera gebruiken, terwijl je thuis op je Samsung HDTV met DLNA van je foto’s op groot formaat geniet.

Smartphone als afstandsbediening
Samsung’s initiatieven met de ‘connected camera’ uit 2010, zijn terug te vinden in de SH100, die je eenvoudig draadloos verbindt met andere apparaten. Zo kun je de SH100 aan de Galaxy S koppelen om de smartphone als afstandsbediening van de camera te gebruiken. Ook kun je op de smartphone ‘live’ het shot bekijken dat je wilt gaan maken.
Ben je niet blij met het beeld? Zoom dan in- en uit op je telefoon tot je tevreden bent. Vervolgens activeer je de shutter op afstand en maak je de foto. Dankzij deze functie hoef je niet meer te rennen tussen de camera en het onderwerp om de perfecte groepsfoto te krijgen. Je regelt het nu vanaf je telefoon, terwijl je zelf onderdeel van de groepsfoto bent. Ook bij zelfportretten of concerten is deze functie makkelijk. Je houdt de camera hoog boven je hoofd, terwijl je op je telefoon ziet of je de band goed in beeld hebt. Ook kun je via het navigatiesysteem van je telefoon de foto ‘geo-taggen’. Zo kun je exact vastleggen waar die mooie herinnering is ontstaan.

Foto’s direct online delen met de Samsung SH100
Wil je onderweg een back-up van je foto’s maken? Met Wi-Fi op de SH100 kun je via de PC Auto Back-up functie automatisch je nieuwe foto’s uploaden op je PC, zelfs als je PC uit staat. Om de back-up te maken hoef je slechts twee knoppen op de camera in te drukken.

Via Wi-Fi op de SH100 kun je foto’s uploaden op sociale netwerksites, zoals Facebook, Picasa of Photo Bucket of direct naar de e-mailadressen van je vrienden of familie sturen. Zo kunnen de mensen waar jij om geeft direct genieten van jouw belevenissen, waar je ook bent.

De Samsung SH100 maakt niet alleen foto’s, maar ook HD-video’s. Deze video’s kun je direct delen op sites zoals YouTube. Om het uploaden van grotere files makkelijker en sneller te maken bevat de SH100 een account met mobile hotspotprovider Boingo. Daarmee heb je toegang tot meer dan 200.000 Wi-Fi hotspots wereldwijd.

De SH100 is ook voorzien van AllShare, dat is gebaseerd op de DLNA-technologie. Hiermee kun je thuis je camera direct op je HDTV aansluiten, zodat je thuis op je TV van je belevenissen kunt genieten.

Snelle en intuïtieve gebruikersinterface
Samsung heeft haar kennis en expertise in smartphones gebruikt om een nieuwe Smart Access User Interface voor haar nieuwe compact camera’s te ontwikkelen. De op ‘touch’ gebaseerde gebruikersinterface werkt op dezelfde snelle en intuïtieve manier als die van de smartphones. Hierdoor is de SH100 voor iedereen makkelijk te bedienen. Zelfs het gebruik van geavanceerde functies zoals het draadloos delen van content is eenvoudig. Je hoeft slechts een paar keer het 3 inch grote LCD-display aan te raken. Ook kun je op het display app-achtige iconen slepen en aankikken, door foto’s lopen en de camerafuncties bedienen.

Samsung SH100 prijs en beschikbaarheid
De Samsung SH100 is verkrijgbaar vanaf maart voor € 199.

Bron: Samsung


Samsung SH100 prijs vergelijking