CookiesSamsung Smart Home introductie

5 januari 2014 10:00 door Hans Wind

Samsung Smart Home introductieSamsung Smart Home is een nieuwe service van deze fabrikant waarmee Smart TV’s, huishoudelijke apparatuur en smartphones onderling verbonden worden zodat ze bediend kunnen worden vanaf één enkel geïntegreerd platform. Zo kun je onder andere met een speciale app op je smartphone de apparatuur in huis bedienen, waar ter wereld je ook bent.

Samsung Smart Home maakt zijn debuut op CES 2014 in Las Vegas. In de eerste helft van 2014 komt de service op de markt. Samsung gaat samenwerkingsverbanden met andere partijen aan om de Samsung Smart Home service uit te breiden naar andere producten en diensten. “Als marktleider in smart devices kunnen wij een ‘connected home’ voor mensen werkelijkheid maken,” zegt Menno van den Berg, Managing Director van Samsung Nederland. “Door partnerships aan te gaan met andere partijen leggen we de basis voor een nieuw ecosysteem, de basis voor een heel nieuwe manier van leven in en rondom ons huis.”
Samsung Smart HomeMet Samsung Smart Home bedien je al je apparatuur in huis vanaf één enkel geïntegreerd platform. Van koelkasten en wasmachines tot Smart TV’s, digitale camera’s, smartphones en de GALAXY Gear, met de nieuwe service van Samsung is je apparatuur onderling verbonden. In eerste instantie draait Samsung Smart Home om drie hoofdfuncties: Device Control, Home View en Smart Customer Service.

Met Device Control bedien je je apparaten in huis met je smartphone, tablet of Smart TV. Je kunt met Device Control bijvoorbeeld de airconditioning of het licht aanzetten. Met de speciale Smart Home app stuur je jouw apparaten op afstand gemakkelijk aan, zelfs als je in het buitenland bent. Dankzij chat control op je smartphone app werkt Device Control ook met spraakinvoer. Als je tegen je Galaxy Gear ‘ik ga weg’ zegt, gaan de verlichting en andere geselecteerde apparaten uit. Zeg je ‘goede nacht’ tegen de afstandsbediening van je Smart TV, dan gaat de TV uit en dimmen de lichten, zodat je je kunt klaarmaken om te gaan slapen.

Met Home View neem je via je smartphone een kijkje in je eigen huis als je weg bent. De functie werkt met ingebouwde camera’s. De Smart Customer Service houdt je op de hoogte als het tijd is om apparaten een onderhoudsbeurt te geven of onderdelen te vervangen.

Nieuwe mogelijkheden met Samsung Smart Home

Samsung Smart Home wordt in de toekomst verder uitgebreid. Zo zullen energieverbruik, veiligheid, gezondheidszorg en ‘groene’ toepassingen deel uitmaken van de service. Hiervoor worden samenwerkingsverbanden aangegaan met partijen die actief zijn op deze gebieden.

Om nieuwe mogelijkheden soepel te integreren, heeft Samsung een speciaal Smart Home software protocol (SHP) opgesteld. Zo wil het merk het fundament leggen voor een groeiend platform van onderling verbonden home services.

U kunt eventueel nog wat meer info vinden in het Engelstalige persbericht.

Bron: Samsung