CookiesSamsung wil het leven met elektronica eenvoudiger maken

15 maart 2012 12:00 door Hans Wind

Samsung wil het leven met elektronica eenvoudiger makenOnder het motto Smart Living wil Samsung het leven met consumenten elektronica eenvoudiger en comfortabeler maken. De nieuwe Samsung producten communiceren draadloos met elkaar en dankzij de AllShare-technologie heb je al je bestanden altijd binnen handbereik, waar je ook bent.

De bediening van de Samsung oplossingen wordt volgens de fabrikant steeds makkelijker. De nieuwste Samsung Smart HD TV’s reageren op simpele gebaren en gesproken commando’s, met de S Pen maak je op de Galaxy Note aantekeningen en schetsen, terwijl de robotstofzuiger er zelf voor zorgt dat je vloer stofvrij blijft. Hieronder een greep uit de nieuwe producten en oplossingen die dit voorjaar in Nederland verkrijgbaar zijn.

Samsung Smart TV

De Samsung Smart TV verandert de manier waarop mensen vermaakt willen worden en toegang tot content hebben. Met Smart Interaction, Smart Content en Smart Evolution laat Samsung de toekomst van de Smart HD TV zien. De Samsung Smart TV is slimmer dan ooit. Voor de bediening van de Samsung Smart TV is geen afstandsbediening meer nodig.
Met Smart Interaction kun je met je stem of een simpele handbeweging de TV bedienen. Door tegen de Smart TV te spreken kun je de TV aanzetten, het volume aanpassen of door webpagina’s scrollen. Ook herkent de Samsung Smart TV via de geïntegreerde HD-webcam je gezicht. Daardoor heb je altijd direct toegang tot een wereld aan apps en content, zonder een wachtwoord te hoeven invoeren. Met Smart Content kan je filmpjes, muziek en vakantiefoto’s vanaf elk apparaat direct draadloos op je Smart TV afspelen. Ook kun je de GALAXY Tab of smartphone gebruiken als tweede tv-scherm. De Samsung Smart TV’s zijn Future Proof. Met de Smart Evolution Kit kun je vier jaar lang je Samsung Smart TV upgraden met de nieuwste technologie.

Lees ons review van het nieuwste Smart TV topmodel in ons artikel Samsung UE55ES8000 review

Samsung Smart home entertainmentapparatuur

Ook de home entertainmentapparatuur van Samsung wordt steeds slimmer. De Smart Blu-ray spelers en Smart Home Entertainment Systems combineren meerdere functies in één apparaat, waardoor veel andere apparaten overbodig zijn geworden. Met Wi-Fi en een volledige webbrowser aan boord opent de apparatuur bovendien een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Je kunt een film op 3D Blu-ray kijken, van een concertopname op dvd genieten of in de Smart Hub de nieuwste apps ontdekken. Ook kun je met Samsung AllShare Play gegevens tussen diverse devices draadloos uitwisselen, zoals je camera, notebook of smartphone. Ideaal als je bijvoorbeeld de muziek op je smartphone wilt afspelen over je speakers.

Het topmodel is het 7.1 channel 3D Blu-ray Home Entertainment System HT-E6750W. Dit is de eerste set waarin Samsungs baanbrekende buizenversterkertechnologie is opgenomen voor een rijk geluid dat zich kan meten met het geluid van een premium audioset. Het Samsung DA-750 audio dock is ’s werelds eerste docking station met geïntegreerde buizenversterkertechnologie.

Lees ook ons artikel Samsung Smart home entertainmentapparatuur met Wi-Fi


Samsung WB850FSmart Camera’s en Camcorders

Steeds meer mensen willen hun belevenissen direct delen met familie en vrienden. Daarom hebben alle Smart camera’s en camcorders van Samsung Wi-Fi. Zo kun je je foto’s en video’s direct delen via e-mail, Facebook, Picasa of YouTube of je opnamen veilig opslaan in de cloud. Op reis, onderweg of gewoon thuis.

Met de Smart Camera WB850F introduceert Samsung de eerste krachtige zoomcamera met Wi-Fi. Deze camera heeft 21x optische zoom, een 16,2 Megapixel beeldsensor en een 23 mm groothoeklens. Met de Samsung Smart Camcorder QF20 maakt iedereen de mooiste Full HD-filmpjes, zelfs met de linkerhand. Door de vernieuwde Switch Grip kun je met je rechter- en linkerhand filmpjes schieten. Ook maak je makkelijk verticale opnamen door de Switch Grip 90 graden te draaien.

Lees ook ons artikel Samsung Smart camera serie met WiFi

Samsung Galaxy Note

De Samsung Galaxy Note vormt het hart van de Smart Revolution. De Galaxy Note biedt alles wat je onderweg nodig hebt. De Galaxy Note heeft een 5,3 inch HD Super Amoled display. Dat is het grootste schermformaat van alle smartphones. Op het glasheldere scherm kun je onderweg niet alleen typen en swypen, maar ook razendsnel schrijven, documenten bewerken en tekenen. Met de speciale S Pen kun je bijvoorbeeld je foto’s en video’s personaliseren met commentaar, tekeningen of emoticons.
Ook brengt Samsung dit voorjaar de Galaxy Note 10.1 uit die je creativiteit en productiviteit op het werk of tijdens de studie vergroot. Op het heldere 10.1 inch grote scherm kun je nóg beter en sneller multi-tasken. Je kunt internetpagina’s, video’s en apps naast elkaar bekijken en tegelijkertijd je creatieve invallen schetsen of opschrijven met de S Pen.

Samsung notebooks en de Series 7 HDTV Monitor

Alle oplossingen kunnen draadloos met elkaar communiceren. Van de Samsung Notebook Series 5 ULTRA, de Samsung Notebook Series 9 en de Samsung Series 7 HDTV Monitor tot de Optical Smart Hub en de SyncMaster Cloud.

Met de Notebook Series 5 ULTRA bewijst Samsung dat goede prestaties en een mooi design perfect samen gaan. Op de Notebook Series 5 ULTRA met Intel Core i5 processor werk je thuis, onderweg en op het werk razendsnel. De Notebook Series 5 ULTRA start in 20 seconden op en is in 2 seconden uit de slaapstand. De designers en technici van Samsung hebben maar liefst 33.000 uur gestoken in de ontwikkeling van de tweede generatie Samsung Notebook Series 9. Het resultaat is de dunste en snelste notebook ter wereld, met de beste beeldkwaliteit.

De Samsung Series 7 HDTV Monitor is een ideaal display voor de Smarter Living Room en de Smarter Office. Dankzij de MHL-technologie (Multimedia High Definition Link) kun je foto’s, filmpjes en andere content op je Smart devices – zoals de GALAXY smartphone, Galaxy Tab of Smart camera – direct in HD weergeven op de monitor, terwijl je het geluid via de geïntegreerde speakers laat klinken. Op het 27 inch scherm kun je werken en tegelijkertijd TV-kijken.

Bron: Samsung