CookiesSamsung Smart TV introductie

12 januari 2011 14:44 door Hans Wind

Samsung Smart TV introductieSamsung presenteerde op de CES de Samsung Smart HD TV. Deze slimme TV biedt meer dan TV-kijken alleen. De Samsung Smart TV brengt TV-kijken, Video on Demand, internet en entertainment naar het hart van de woonkamer. In Samsung Apps, ’s werelds eerste en grootste apps store voor TV’s, vind je volop content die toegang geeft tot betaalde en gratis apps.

Het ‘One Design’ van de Samsung Smart TV is bijzonder. Samsung heeft de randen van de slimme TV’s tot 80% smaller gemaakt. Deze ultradunne randen zorgen voor een groter beeld en een grotere kijkhoek. De lijst van de TV valt hierdoor zo goed als weg, waardoor de kijker maximaal van de beelden kan genieten.

Samsung Smart TV

Samsung Smart TV biedt een verbeterde beeldkwaliteit voor 2D, 3D, HD en streaming content. De slimme TV vanaf 40 inch biedt vele entertainmentmogelijkheden:

Video on Demand: bekijk films die jij wilt zien op het moment dat het jou uitkomt.

Web Browser: met Google als startscherm kun je googlen en over het volledige web browsen.

Your Video: geeft op basis van de films die je gekeken hebt aanbevelingen voor films die jou aanspreken.

SearchAll: maakt het makkelijker om via je slimme TV gewenste content te zoeken op je notebook, camera of smartphone die via DLNA op de TV is aangesloten. Ook kun je content zoeken op de PC in je thuisnetwerk, het internet of binnen Video on Demand diensten.

AllShare: via Wi-Fi scroll je gemakkelijk door al je video’s, foto’s en muziek op onder andere je PC, mobiele telefoon of digitale camera en kun je de beelden direct laten zien op je Smart TV. Een Wi-Fi verbinding maken is met de afzonderlijk verkrijgbare draadloze router heel gemakkelijk. Deze router maakt automatisch een Wi-Fi verbinding met de Samsung TV’s.

Samsung Apps: ’s werelds eerste en grootste TV apps store geeft toegang tot een uitgebreide reeks aan betaalde en gratis apps op het gebied van sport, entertainment, games, social networking en Video on Demand. In Samsung Apps zijn volop apps te vinden, waaronder Twitter, Facebook en YouTube en Nederlandse apps zoals Funda, Buienradar en de Video on Demand service van MovieMax.

Samsung verbetert 3D-kijkervaring

Dankzij de toegepaste paneltechnologie en Samsung’s beeldverbeteringstechnieken zijn de 3D beelden opvallend helder. ’s Werelds snelste ‘double rate frame transition’-technologie vermindert de tijd om een frame te vernieuwen met 50%. Dit resulteert in een nóg betere kijkervaring van 3D beelden. Met de nieuwe Auto 3D Format Setup is het kijken van 3D content bovendien eenvoudiger dan ooit. De slimme TV configureert automatisch de content, zodat je thuis altijd van de beste 3D beleving kunt genieten.

Samsung onthult lijn TV-accessoires

Samsung brengt een eigen lijn TV-accessoires uit met onder andere 3D designbrillen op sterkte, ’s werelds lichtste actieve 3D bril, een draadloze oplader en een touchscreen afstandsbediening. Omdat Samsung de best mogelijke 3D kijkervaring wil geven, heeft zij het ontwerp van haar 3D brillen vernieuwd. De nieuwe 3D active shutter brillen met Bluetooth bieden een maximale beeldkwaliteit, dragen prettig en hebben een aantrekkelijk design. Met een gewicht van minder dan 270 gram zijn de brillen 25% lichter dan de voorgangers. Kijkers die een bril dragen, kunnen bij Samsung een 3D designbril op sterkte bestellen. Zij hoeven dus geen twee brillen meer op te zetten, wanneer zij 3D beelden willen bekijken.

De TwinView Touch Control van Samsung wordt bijna volledig via het touchscreen bedient. In combinatie met een luxe Samsung TV kun je op het 3 inch grote LCD-display TV blijven kijken als je een drankje haalt, zodat je geen moment van een sportwedstrijd hoeft te missen. Als de Touch Control is aangesloten op het draadloze thuisnetwerk geeft de afstandsbediening ook toegang tot apps, zoals Facebook, Skype, Twitter en YouTube, zelfs als de TV uit staat. Een QWERTY-toetsenbord verschijnt, zodra je teksten wilt invoeren.

Tot slot brengt Samsung haar eerste draadloze oplader voor televisieaccessoires uit. Deze lader kan vier 3D brillen opladen.

De Samsung Smart TV’s en line-up TV-accessoires zijn vanaf april in Nederland verkrijgbaar

Bron: Samsung