CookiesSamsung Smart TV 2012 te bedienen via stem en gebaren

9 januari 2012 23:00 door Hans Wind

Samsung Smart TV 2012 te bedienen via stem en gebarenSamsung introduceert op de CES in Las Vegas de HD TV van de toekomst met de eerste TV die met spraak en gebaren bediend kan worden.

Deze revolutionaire Samsung Smart TV is dit voorjaar al verkrijgbaar in Nederland. Voor de bediening van de Samsung Smart TV is geen afstandsbediening meer nodig. Met Smart Interaction kunnen gebruikers met hun stem of een simpele handbeweging de TV bedienen. Door tegen de Smart TV te spreken kunnen zij de TV aanzetten, het volume aanpassen of door webpagina’s scrollen. Ook herkent de Samsung Smart TV via de geïntegreerde HD webcam het gezicht van gebruikers.

Dankzij de gezichtsherkenning hebben zij altijd direct toegang tot een wereld aan apps en content, zonder een wachtwoord in te hoeven voeren. Smart Interaction is één van de resultaten van de ambitie van Samsung om het leven van mensen makkelijker, slimmer en beter connected te maken.

De Smart TV verandert volgens Samsung voorgoed de wijze waarop mensen vermaakt willen worden en toegang tot content hebben. Met Smart Interaction, Smart Content en Smart Evolution laat Samsung de toekomst van de Smart TV zien: de Smart TV groeit uit tot het middelpunt in huis waar gezinnen genieten van een gezellige avond. Of zij nu samen Video on Demand willen kijken, herinneringen met elkaar willen delen, gamen, internetten of nieuwe apps willen ontdekken. Samsung maakt de Smart HD TV’s steeds slimmer.

Gebruikers kunnen met de nieuwe Samsung Smart HDTV’s heel eenvoudig content beheren en delen met andere devices, contact onderhouden met mensen die belangrijk voor hen zijn en op natuurlijke wijze hun TV bedienen zonder afstandsbediening. Dankzij Smart Interaction kunnen mensen met hun stem of een simpele handbeweging bijvoorbeeld het geluid van de TV harder zetten.

Samsung maakt de nieuwe Smart TV op basis van drie concepten:

Smart Interaction: Je kunt de Smart TV bedienen zonder afstandsbediening. Door spraakopdrachten te geven of simpele bewegingen te maken zet je de TV aan of uit, activeer je een app of zoek je een online recept op. Ook herkent de Samsung Smart TV gezichten: de TV meldt je bijvoorbeeld direct aan bij je Smart Hub account doordat de ingebouwde HD-camera simpelweg ziet dat jij het bent. Met Smart Interaction maakt niemand zich meer druk over een afstandsbediening die zoek is.

Smart Content: Je hebt met een Samsung Smart TV een wereld aan content binnen handbereik. Bijvoorbeeld met de verbeterde Smart Hub, die niet alleen meer content biedt dan in 2011, maar ook veel sneller is dan voorheen. De Smart TV geeft ook direct toegang tot content op je andere devices en jouw content in de cloud, zodat je op je eigen TV óók heel eenvoudig van je eigen foto’s, filmpjes en muziek kan genieten.

Smart Evolution: Wie een Samsung Smart TV koopt, kiest voor een future proof TV. Want Samsung brengt elk jaar een ‘Future TV kit’ uit, waarmee je direct over de nieuwste technologie beschikt. Daardoor heb je met een Samsung Smart TV altijd de slimste TV in huis.

Op de nieuwe Samsung Smart TV’s kun je makkelijk films opzoeken, op het internet surfen, chatten met vrienden, nieuwe apps ontdekken en tegelijkertijd apps downloaden.

Samsungs premium Smart TV’s, zoals de ES8000 LED TV serie, E8000 Plasma TV serie en ES9000 OLED TV hebben een nieuwe 1 GHz dual core chipset. Daardoor kun je multitasken op de TV, zoals op je PC. Samsungs Smart Hub interface is vernieuwd en werkt nu nog sneller en makkelijker. Met de nieuwe webbrowser kun je twee webpagina’s op hetzelfde moment openen voor prettiger internetten op de TV. Met de ondersteuning van Bluetooth HID (Human Interface Device) surf je met een Bluetooth toetsenbord en muis heerlijk over het web of gebruik je de vele andere mogelijkheden van de TV.
Samsungs nieuwe AllShare Play is een mijlpaal voor de AllShare-functie. Met 5 GB aan gratis opslagruimte kun je thuis en onderweg met AllShare Play multimediacontent van verschillende devices – zoals camera’s, smartphones, tablets en notebooks – uploaden naar de AllShare Cloud Server. Vervolgens geniet je op het grootste scherm in huis met het hele gezin van je muziek, foto’s en films.

Samsung LED TV ES8000

Met de nieuwe lijn Full HD LED TV’s brengt Samsung de beeldkwaliteit wederom naar een hoger niveau. Of je nu naar eersteklas 2D-beelden kijkt, of geniet van de 3D-opnamen, de beelden zijn echt tot in het kleinste detail. De Samsung ES8000 Smart LED TV geeft in zowel 2D als 3D glasheldere beelden dankzij Micro Dimming Ultimate. Dit is de nieuwste LED technologie voor beeldcontrast van Samsung. Deze technologie analyseert duizenden stukjes van het beeld om zo het LED backlight en het videosignaal voor elk stukje real-time te optimaliseren. Dit leidt tot een toename van 20% in helderheid, waardoor je kunt genieten van rijkere kleuren, helderder beelden en hoger contrast; kortom een nóg betere beeldkwaliteit.

Samsung bouwt met haar Smart LED TV’s voort op het succes van haar luxe minimalistische design. De ultrasmalle randen van de TV’s 2011, zijn bij de Smart TV’s van 2012 nóg smaller. De metallic voet in een U-vorm geeft de HD TV extra cachet en maakt van de TV een tijdloos object in de woonkamer.

Met het ultradunne ophangsysteem kun je er natuurlijk ook voor kiezen de Smart TV aan de muur te hangen.

Update : Een volledige test van de 55 inch uitvoering van deze TV kunt u lezen in ons artikel Samsung UE55ES8000 review

Samsung LED TV prijs en beschikbaarheid

Samsung Smart LED TV is vanaf komend voorjaar verkrijgbaar in Nederland. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.


Samsung E8000 Plasma HD TVSamsung Plasma TV E8000

De Samsung Plasma TV E8000 toont volgens de fabrikant de diepste zwarttinten die ooit op een Plasma TV zijn weergegeven dankzij het nieuwe Real Black Pro Panel. Dit anti-reflectie panel zorgt voor haarscherpe, contrastrijke beelden in levensechte kleuren, zelfs in fel verlichte kamers. De E8000 heeft slanke rand van 1,5 inch in titan black en een transparante, kristalachtige finish.

Samsung E8000 Plasma TV prijs en beschikbaarheid

De Samsung Smart Plasma TV is vanaf komend voorjaar verkrijgbaar in Nederland. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.


Samsung E9000 OLED TVSamsung ES9000 OLED TV

Met de Smart OLED TV ES9000 brengt Samsung in de loop van 2012 haar eerste OLED TV op de markt. Deze 55 inch TV is de grootste Super OLED TV die gemaakt is van één glaspaneel. De levensechte beeldkwaliteit, Smart Interaction, Samsung Apps, 3Dfunctie, multi-tasken en het ongelooflijk dunne design maken van de ES9000 de TV van de toekomst.

De beeldkwaliteit van de Smart OLED TV is ongekend. Met Samsungs Super OLED technologie is geen kleurenfilter meer nodig. De OLED pixel is namelijk opgebouwd uit RGB subpixels, die elk eigen licht afgeven. De technologie kan ook variatie aanbrengen in zwartnuances en schaduwen, waardoor je zelfs bij de donkerste scenes van de kleinste details kunt genieten. Kleuren zijn realistischer dan ooit doordat de kleurnauwkeurigheid van OLED 40% beter is dan bij LED. Tot slot zorgt de responstijd die 1000 keer sneller is dan van LED ervoor dat zelfs de heftigste actiescènes perfect op het scherm verschijnen.

Met 30% minder gewicht dan een standaard LED TV’s en een ongelooflijk dun design van slechts 0,76 cm haal je met de Samsung Smart OLED TV een futuristische TV in huis.

Bron: Samsung