CookiesSamsung Smart TV lijn 2013

8 januari 2013 06:41 door Hans Wind

Samsung  Smart TV lijn 2013De Samsung Smart TV lijn voor 2013 speelt, volgens de fabrikant, in op de toenemende vraag naar grotere HDTV schermen, een hogere beeldkwaliteit, stijlvol design en optimaal gebruikersgemak.

De nieuwe generatie Smart TV’s van Samsung zijn zo slim, dat ze weten waar jij het liefst naar kijkt. De nieuwe toepassing S-recommendation doet suggesties op basis van je kijkgedrag. Ook kun je je TV voortaan vragen om die programma’s of films te laten zien, waar jij van houdt. Als je tegen je TV zegt: ‘Ik wil een film zien met Brad Pitt’, brengt je Smart TV alle films met die acteur in beeld en kun jij de film waar je zin in hebt, direct starten.

Navigeren

De mogelijkheden van de nieuwe generatie televisies blijven toenemen. Zo krijg je via de TV toegang tot talloze apps, het internet, reguliere televisie-uitzendingen, gemiste uitzendingen, on-demand films en content op andere devices zoals je Galaxy smartphone en tablet. Natuurlijk wil je snel kunnen schakelen naar de content waar je zin in hebt.
Daarom zijn de nieuwe Samsung Smart TV’s uitgerust met nieuwe functies die je helpen bij het navigeren. Een van die vernieuwingen is S-recommendation. Deze toepassing laat je op ontdekkingsreis gaan door alle content waar je TV toegang tot geeft. S-recommendation doet op basis van onder andere jouw kijkgedrag aanbevelingen voor live TV-uitzendingen, video-on-demand films en series, apps, sociale media en je eigen video’s. Daardoor vind je de content waar jij van houdt razendsnel en kijk je altijd wat jij leuk vindt.

Het gemak wordt verder vergroot door Advanced Smart Interaction. Daarmee kun je met spraak en gebaren de televisie eenvoudig bedienen. Je kunt nu met twee handen de Smart TV aansturen, op beelden inzoomen en met veegbewegingen door de Smart Hub navigeren. Door de verbeterde Smart Hub, die nu uit vijf overzichtelijke schermen is opgebouwd, worden alle mogelijkheden van de televisie overzichtelijk gerangschikt en kun je na één oogopslag al een gerichte keuze maken. Ga ik bijvoorbeeld iets posten op Facebook? Studio Sport op Nederland 1 kijken? Of toch nog even nagenieten van de vakantiefoto’s?

Een home entertainment-netwerk opzetten, is makkelijk met AllShare van Samsung. Je kunt video’s, foto’s en muziek snel en eenvoudig uitwisselen met de apparaten binnen je draadloze thuisnetwerk.

Toekomstbestendig

Het einde van alle ontwikkelingen is nog lang niet in zicht. Samsung blijft de komende jaren onderzoeken hoe het gebruik van de televisie nog slimmer kan uitpakken voor kijkers. Alle nieuwe gebruikers van een 2013 Smart TV worden alvast voorbereid op de toekomstige verbeteringen met de Smart Evolution Kit. Daarmee kun je jaarlijks je Smart TV updaten om toegang te krijgen tot nieuwe functionaliteiten. Het voordeel: je hoeft geen nieuwe televisie te kopen om up-to-date te blijven. Met de 2013 Smart Evolution Kit hebben gebruikers van geselecteerde Smart TV’s uit 2012 ook beschikking over de vernieuwde Smart Hub en de verbeterde bediening via spraak en gebaren. Ook hebben zij de mogelijkheid om de hardware te updaten naar onder andere een quad-core chipset voor extra verwerkingskracht, verbeterde grafische rekencapaciteit en extra geheugen.

Ultra HD TV op de Samsung UHD TV S9

Samsung heeft met de nieuwe TV’s zes CES 2013 Innovation Awards gewonnen. Een award ging naar de Samsung S9 Ultra HD TV 85 inch (zie afbeelding) die er voor zorgt dat HD- of Full HD-content – ongeacht de bron – in Ultra HD resolutie wordt getoond. Dit is de hoogste haalbare beeldkwaliteit anno 2013. Samsung beschikt ook over ‘Precision Black Pro’- technologie, die zorgt voor diepe zwarttinten en de meest pure wittinten. In combinatie met het extreem hoge contrastratio en Ultimate Dimming Control biedt de S9 scherpe resoluties die volgens de fabrikant nog niet eerder op TV’s van dit formaat te zien waren. De S9 is verder voorzien van een snelle quad-core processor. Het geluid is afkomstig van een 120 Watt geluidssysteem dat is ingebouwd in het frame van de minimalistisch vormgegeven televisie. De Samsung UHD TV S9 komt in de eerste helft van 2013 in Nederland uit in 85 inch. De adviesverkoopprijs zal dan vermoedelijk rond de 40.000 euro liggen.

OLED TV met Multi-View

Samsungs OLED TV F9500, die is bekroond met een CES Innovation Award, heeft rode, groene en blauwe subpixels die zelf licht uitstralen. Daardoor is geen backlight meer nodig en verschijnen absolute zwarttonen en zuivere wittinten op het scherm. De Samsung F9500 is bovendien ’s werelds eerste televisie met Samsung Multi-View waardoor op de TV twee films tegelijkertijd kunnen worden afgespeeld. Je kunt met zijn tweeën ieder je eigen Full HD-film kijken op hetzelfde moment. Het enige dat je daarvoor nodig hebt, zijn de speciale 3D-brillen van Samsung met geïntegreerde speakers. Met een uiterst hoog contrastratio voor zeer gedetailleerde beelden en kleurnuances – zelfs in de donkerste scenes – geeft de OLED TV een indrukwekkende kijkervaring, zonder enige beeldvervaging. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de OLED TV F9500 in Nederland verkrijgbaar is.

Nieuwe LED-technologie

De met een CES Innovation Award bekroonde LED TV’s uit de F8000 serie bieden rijkere kleuren, hoger contrast en helderder beelden dan ooit te voren. Dit is mogelijk dankzij de Micro Dimming Ultimate-technologie van Samsung. De F8000 is bovendien de eerste Smart LED TV met een quad core processor. Daardoor kun je snel schakelen tussen apps, websites en TV-programma’s. Dankzij de dubbele tuner kun je ook TV-programma’s picture-in-picture bekijken. Zo kun je een nieuwsprogramma kijken en tegelijkertijd in een extra venster het verloop van een sportwedstrijd in de gaten houden. Het minimalistische design maakt van de nieuwe Smart LED TV een aanwinst voor elk interieur: de rand van de TV is nóg dunner dan voorheen en door de nieuw vormgegeven voet lijkt het toestel te zweven. De Samsung Smart LED TV komt in het tweede kwartaal van 2013 in Nederland op de markt met een beelddiagonaal van 40 tot en met 75 inch. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.

Plasma TV

De F8500 Plasma TV biedt volgens Samsung dezelfde helderheidniveaus als reguliere LED TV’s en een achtmaal betere zwartweergave. De F8500 is ook één van de eerste televisies die HEVC gecodeerde content ondersteunt. Deze codec is speciaal ontwikkeld voor huidige en toekomstige HD-televisies en zorgt ervoor dat de F8500 betere beeldkwaliteit toont. De futuristisch ogende TV met hoogwaardig design met een beelddiagonaal van 51, 60 en 64 inch is in het tweede kwartaal van 2013 verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is nog niet bekend.

Bron: Samsung