CookiesSamsung Smart View App review

17 oktober 2011 12:40 door Hans Wind

Samsung Smart View App reviewDe Samsung Smart View App voor onder andere de Galaxy S II en de Samsung Galaxy Tab 10.1 geniet nog geen grote bekendheid. Dat is voldoende reden om er eens een kort review over te schrijven.

De gratis Smart View App kan met de aangegeven apparaten worden gebruikt in combinatie met een Samsung HD TV uit de D7000, D8000 en D9500 serie mits het Android apparaat toegang heeft tot hetzelfde draadloze netwerk als de TV.

Wij hebben de Smart View App getest op de Samsung Galaxy Tab 10.1.

In feite biedt de App twee verschillende soorten functies in één:

• Je kunt de App gebruiken als afstandbediening voor de HD TV. Daarbij wordt het ook een stuk makkelijker om tekst in te voeren in TV Apps

• Je kunt TV programma’s bekijken op je Samsung smartphone of Tab. Daar houdt het niet mee op want ook kun je het beeld van apparaten die aan de TV gekoppeld zijn bekijken zoals films van DVD of Blu-ray of van een gekoppelde camera.

Laten we de twee functies eens apart bekijken.

Smart View App TV remoteSmart View App als afstandbediening

Wanneer de Smart View App gestart wordt vanaf de Galaxy Tab wordt in het netwerk gezocht naar een geschikte Samsung HD TV. Wanneer die gevonden is verschijnt de naam op het Tab scherm en is het een kwestie van klikken en op de TV toestemming geven voor koppeling. Vervolgens verschijnt het start scherm van de App met de volgende opties:

• TV remote – uw mobiele apparaat gebruiken om de TV te bedienen

• Dual TV – TV kijken op uw mobiele apparaat

• Game Remote – uw mobiele apparaat gebruiken om een game App op de TV te bedienen

• Manual – gebruikershandleiding voor de App

Bij de keuze TV remote verschijnt een complete afstandbediening op het scherm van de Tab (zie afbeelding) en wanneer op de TV bijvoorbeeld een App verschijnt waarvoor tekstinvoer gevraagd wordt, verschijnt op de Tab of smartphone het toetsenbord. Erg eenvoudig in gebruik.

Bij de keuze Game Remote wordt er een aparte layout weergegeven voor de afstandbediening van game Apps op de TV.

Smart View Dual screenSmart View App als tweede scherm

Bij de keuze voor Dual TV verschijnt op de Tab of smartphone het beeld van de actieve zender op de TV. Het beeld is van behoorlijke kwaliteit en loopt iets achter op het beeld van de HD TV. Geluid van de Smart View App en de TV kunnen apart geregeld worden en via de App kunnen zenders gewisseld worden.

Via een apart icoontje kunnen andere, op de TV aangesloten, beeldbronnen zoals bijvoorbeeld een Blu-ray speler worden gekozen als weer te geven beeld en er is een apart icoontje beschikbaar voor het oproepen van de zenderlijst.

Goed om nog even te vermelden dat de weergegeven zender op Tab dezelfde is als op de TV maar de App maakt het wel mogelijk op een andere plaats dan die van de TV draadloos televisie te kijken naar het complete zenderaanbod dat op de TV beschikbaar is.

Samsung Smart View App review conclusie

De Samsung Smart View App werkt probleemloos en brengt leuke nieuwe mogelijkheden voor eigenaren van de genoemde apparatuur. Gezien het feit dat de App ook nog eens gratis beschikbaar is kunnen we zeker spreken van een aanrader.