CookiesSamsung ST-1000 digitale camera met HD video en geo-tagging

13 augustus 2009 23:33 door Hans Wind

Samsung ST-1000 digitale camera met HD video en geo-taggingSamsung introduceert met de ST1000 een digitale camera die als eerste ter wereld geo-tagging, Bluetooth, Wi-Fi en DLNA combineert. Met deze camera kun je onderweg snel en eenvoudig de mooiste fotomomenten direct met familie en vrienden delen.

De Samsung ST1000 is een slanke compactcamera boordevol innovatie, met geo-tagging, Bluetooth 2.0, Wi-Fi en DLNA*-compatibiliteit. Met geo-tagging houd je bij waar je precies gereisd hebt, terwijl je met DLNA en Wi-Fi foto’s bijna net zo snel doorstuurt als dat je ze maakt. De Samsung ST1000 is dan ook ideaal voor diegenen die vrienden en familie graag op de hoogte houden van hun belevenissen.

Onderweg registreert de Samsung ST1000 met geo-tagging in welke plaats een foto is genomen. Wanneer je de foto’s vervolgens op het LCD-display bekijkt, verschijnt de plaatsnaam in beeld.

Met het geïntegreerde PC-softwarepakket ‘intelli-studio’ kun je eenvoudig alle foto’s op de camera bekijken, bewerken en bewaren. Ook kun je de foto’s direct uploaden naar populaire mappingsites, zoals Google™ Earth en Google™ Maps.

Met Bluetooth 2.0 zet je foto’s draadloos over naar andere apparaten met Bluetooth. Via de Wi-Fi-verbinding kun je foto’s direct vanaf de camera e-mailen of uploaden naar populaire netwerksites, zoals Facebook®, Picasa™ en YouTube®. Daarnaast heeft de Samsung ST1000 DLNA. De camera kan hiermee draadloos worden verbonden met andere apparaten met DLNA zoals een HDTV. Foto’s delen en bekijken in de beste beeldkwaliteit is hiermee handig en snel geregeld.

De Samsung ST1000 overtreft alle verwachtingen met een 3,5 inch breedbeeld touchscreen display dat een ongekend hoge resolutie heeft van 1.152.000 pixels. Dit is bijna vier keer meer dan bij traditionele camera’s. Foto’s verschijnen haarscherp en in brilante kleuren op het display. Ook heeft deze camera de Samsung Smart Gesture User Interface: je hoeft de camera alleen maar te kantelen om Smart Auto, een film- of programmamodus op te starten.

Deze camera heeft een 12,2 megapixel CCD en een kwalitatieve 35 mm Schneider-KREUZNACH-lens. Dankzij een krachtige 5x optische zoom en een uitstekende lens maakt de camera heldere en scherpe foto’s met een evenwichtige resolutie, van het hart tot de randen van de foto.

Naast professionele foto’s, neemt de ST1000 720p HD video’s met 30 frames per seconde op in H.264-formaat. De opnamecapaciteit van de camera is hierdoor tweemaal zo groot als MPEG4 en vier keer zo groot als MJPEG. Met de HDMI-connectiviteit kun je de video’s in HD op een HDTV of HD-monitor bekijken.

De touchscreen user interface van de ST1000 heeft het innovatieve and intuïtieve Smart Touch Auto Focus-systeem. Hiermee kun je precies aangeven waarop je wilt focussen, door het punt met een eenvoudig tikje op het scherm aan te geven. Vervolgens kun je de foto nemen door het punt op het scherm met je vinger iets langer aan te raken.

“De ST1000 is een camera waarmee je je belevenissen met iedereen kunt delen, waar je ook bent”, zegt Martijn Ibes, Product Marketing Manager Digital Cameras van Samsung Electronics Benelux. “Nooit eerder heeft een camerafabrikant zoveel technologieën in één compacte digitale camera verwerkt. Je bepaalt zelf hoe, wanneer en waar je foto’s wilt verspreiden. Geo-tagging houdt bij waar foto’s zijn gemaakt. Bluetooth 2.0 en Wi-Fi zorgen ervoor dat foto’s snel en makkelijk zijn te delen, zonder tussenkomst van een PC. Deze point-and-shoot-camera is een krachtpatser en legt de innovatielat voor concurrenten hoog. Samsung creëert met de ST1000 een nieuwe standaard waaraan alle concurrenten getoetst zullen worden.”

*Wi-Fi is alleen beschikbaar waar verificatie niet nodig is.

Specificaties Samsung ST1000
• Megapixels: 12,2 megapixels
• Optische zoom: 5x Interne optische zoom
• LCD-scherm: 3,5 inch breedbeeld 1.152.000 pixels touchscreen
• Lens: Schneider-KREUZNACH
• Videomodus: 720p HD / H.264 Formaat (optionele HDMI / CEC Adapter)
• Afmetingen: 99,8 mm x 60,8 mm x 18,9 mm
• Geo-tagging met locatiegegevens (3 Lagen : Stad – Provincie – Land)
• Bluetooth 2.0
• Wi-Fi Connectiviteit (DLNA ondersteund)
• Email / Directe upload naar foto sharing sites
• Smart Gesture UI
• Advanced Real Dual Image Stabilization : Optical IS + Digital IS
• Smart Touch Auto Focus
• Smart Auto
• Smart Album
• Smart Face Recognition (max. tot 20 gezichten)
• Perfect Portrait Systeem: Beauty Shot / Face Detection / Self Portrait / Smile Shot / Blink Detection
• Photo Style Selector\\

Prijs en beschikbaarheid Samsung ST1000
De Samsung ST1000 is vanaf augustus 2009 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 399,- inclusief BTW.

Bron: Samsung


Samsung ST1000 prijs vergelijking