CookiesSamsung ST700, PL170 en PL120 2View camera

18 januari 2011 09:40 door Hans Wind

Samsung ST700, PL170 en PL120 2View cameraSamsung introduceert drie 2View compact camera’s en tilt daarmee haar dual screen-technologie naar een volgend niveau. Met de handige ST700, PL170 en PL120 maak je in bijna elke situatie mooie foto’s. De camera’s hebben een dubbel display, waardoor je eenvoudig de mooiste zelfportretten maakt. Met de hoge beeldkwaliteit, slimme extra’s en het gebruiksgemak is het altijd plezierig fotograferen.

De ST700 is dé dual screen-innovatie van Samsung. De camera heeft een 1,8 inch groot display aan de voorkant van de camera. Dit is het grootste display dat ooit in dit type camera is toepast, waardoor je méér mogelijkheden hebt om zelfportretten te maken. De innovatie stopt hier echter niet. De achterzijde van de camera heeft een 3,0 inch touch screen met Smart Access User Interface dat de beelden haarscherp weergeeft. Met een 16,1 megapixel beeld sensor en een 26mm 5x optische zoomlens is de Samsung ST700 de meest geavanceerde 2View camera tot nu toe. Met de vernieuwde ‘Children’-modus kun je animaties creëren om je kinderen te vermaken. Zo maak je mooie familiefoto’s met lachende kinderen waar jij zelf ook op staat.

Alle drie de camera’s hebben een 26mm lens voor een breder en dieper perspectief. Dit is ideaal voor zelfportretten. De ST700 en de PL170 hebben een 16,1 megapixel sensor, waarmee je de meest scherpe beelden kunt maken, terwijl de PL120 over een 14,1 megapixel sensor beschikt. De ST700 en de PL170 zijn uitgerust met een HDMI-uitgang zodat de camera’s direct op je HD TV kunnen worden aangesloten.

Eenvoudig in gebruik

Voor de ST700 heeft Samsung haar expertise in smartphones gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe Smart Access User Interface. De touch interface werkt op dezelfde snelle en intuïtieve manier, waardoor de ST700 voor iedereen eenvoudig te bedienen is. Zelfs het gebruik van geavanceerde functies is makkelijk met een paar tikken op het 3 inch grote LCD-display. Ook kun je op het display app-achtige iconen slepen en aankikken, door foto’s lopen en de camerafuncties bedienen.

De PL170 en de PL120 brengen de toegevoegde waarde van de dual screen-technologie naar alle cameragebruikers. Elke fotograaf kan nu achter de lens vandaan komen en zelfportretten in stijl maken. Naast het heldere 1,5 inch display aan de voorzijde, hebben deze twee modellen ook de Easy Self Shot feature van de ST700.

Plezier voor iedereen

Bij de 2View-camera’s draait het óók om plezier. Daarom heeft Samsung er voor gezorgd dat iedereen met de nieuwe modellen creatieve en professionele beelden kan maken.

Met de Smart 2.0 filters zoals ‘soft focus’, ‘half tone dot’, ‘cinema’, ‘fish-eye’ en ‘sketch’ kun je met een druk op de knop opnamen een verrassend en professioneel effect geven. Ook kun je de nieuwe functie Magic Frame gebruiken om direct kaarten of posters te maken. Hiervoor selecteer je het template op de camera en neem je de foto. De foto verschijnt automatisch in het gekozen template. Vervolgens kun je de digitale kaart direct met je vrienden en familie delen. Overigens kunnen de camera’s niet alleen fotograferen. Dankzij de HD-videotechnologie, kun je ook video’s maken.

Slimmer

De drie nieuwe modellen zijn voorzien van Samsung’s Smart Auto-technologie, die zowel voor foto’s als video’s werkt. Deze technologie analyseert de helderheid, beweging, kleur en het onderwerp, waarna de camera automatisch die settings selecteert voor het beste shot. Smart Auto bevat 16 verschillende settings voor foto’s en 4 voor video. Als je zelf de setting wilt bepalen, kan dat ook. Hiervoor selecteer je de handmatige bediening.

Samsung ST700, PL170 en PL120 prijs en beschikbaarheid

De nieuwe ST700, PL170 en PL120 zijn vanaf maart in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijzen zijn respectievelijk 299, 199 en 149 Euro.

Bron: Samsung


Samsung ST700 prijs vergelijking

Samsung PL170 prijs vergelijking

Samsung PL120 prijs vergelijking