CookiesSamsung Super-Writemaster SH-S182D annoncering

4 juli 2006 15:11 door Hans Wind

Samsung SH-S182D 18x Super-WriteMaster™Samsung Electronics claimt met de SH-S182D 18x Super-WriteMaster™ de snelste DVD-writer ter wereld in huis te hebben . Met deze 18 speed DVD-writer hoeven gebruikers niet meer te dubben over het juiste CD- of DVD-formaat. Het apparaat ondersteunt alle CD- en DVD-formaten inclusief DVD-RAM.

De SH-S182D schrijft naar DVD±R met een snelheid van 18 speed, naar DVD-RAM met 12 speed, naar een dubbelaags DVD±R met 8 speed, naar DVD+RW met 8 speed en naar DVD-RW met 6 speed. Op dit moment zijn dit de hoogste snelheden voor DVD±R en DVD-RAM in de markt.

Met de Samsung 18x Super-WriteMaster™ brandt de gebruiker in 5 minuten en 34 seconden 4,7 GB aan data op een DVD±R schijfje. Dat is bijna een minuut sneller in vergelijking met standaard 16 speed drives. Op een DVD-RAM schijfje staat 4,7 GB er binnen 7 minuten op (exclusief writing check mode). Hiermee verkort Samsung de tijd van het branden met maar liefst 5 minuten in vergelijking met een 16 speed drive.


Met de bijgeleverde software kunnen gebruikers eenvoudig disks maken met muziek, videobeelden, foto’s en data. Via het programma Firmware LiveUpdate downloaden zij gratis nieuwe firmware-versies om zo hun drive up-to-date te houden.

De DVD-writer heeft een compacte vormgeving, waardoor de drive weinig ruimte inneemt in de PC-kast. Op deze manier wordt oververhitting voorkomen en het geluid verminderd. Verder heeft het apparaat een ecologisch verantwoord ontwerp en past het binnen het RoHS-beleid van de Europese Unie.

Net zoals de andere Samsung WriteMasters™ is de SH-S182D uitgerust met de unieke WriteMaster™-technieken SAT, TAC en Double OPC die uitstekende prestaties garanderen. De Buffer Run Free Technology zorgt ervoor dat ook onder hoge snelheid de gegevens correct worden weggeschreven. MagicSpeed en Weight Balanced System verminderen het geluid en de vibratie van de DVD-writer.

Toelichting technologieén:
• SAT (Speed Adjustment Technology): optimaliseert automatisch de opnamesnelheid aan de hand van de kwaliteit van de disk.
• TAC (Tilt Actuator Compensation): wanneer een disk krom is, compenseert deze technologie dit door de disk met de lens licht te kantelen voor de meest betrouwbare schrijfconditie.
• Double OPC (Optimum Power Control): versterkt de schrijfprestaties door de laserkracht aan de binnen- en buitenzijde van de disk te beheersen.
• Buffer Under Run Free Technology: voorkomt Buffer Under Run error en maakt daarmee een hoge opnamesnelheid mogelijk.

De DVD-writer SH-S182D is vanaf juni 2006 verkrijgbaar.
Binnenkort brengt Samsung ook een 18x LightScribe DVD Writer en een 18x externe DVD Writer op de markt.

Vergelijk prijzen voor de Samsung SH-S182D