CookiesSamsung TV nieuws op de CES 2014

7 januari 2014 06:13 door Hans Wind

Samsung TV nieuws op de CES 2014Samsung onthult op de elektronicabeurs CES in Las Vegas haar eerste Curved Ultra HD TV’s. Deze TV’s maken onderdeel uit van de nieuwe 2014 lijn.

Om de voordelen van de Curved TV te maximaliseren ontwikkelde Samsung, naar eigen zeggen, de optimale curve met een straal van 4,2 meter. Deze curve geeft volgens de fabrikant de beste beeldkwaliteit op de gangbare kijkafstand van 3 tot 4 meter. De combinatie van de curve met de UHD technologie creëert een bijzondere kijkervaring met helder beeld en grote detaillering, wat nog eens wordt versterkt door Samsungs gepatenteerde Auto Depth Enhancer. Dit algoritme past automatisch beeldcontrasten aan op de Curved TV’s van Samsung, zodat je als kijker een grotere diepte ervaart die bijna op 3D weergave lijkt. Door de PurColor technologie worden kleuren versterkt en schaduwen preciezer weergegeven. Het aantal kleurschakeringen is verhoogd met een factor zeven voor nóg meer details en kleurexpressie (U8500 Serie).

Samsung introduceert in 2014 zeven Curved UHD TV modellen waarvan de 105 inch Curved UHD TV ’s de grootste is. Ook voorziet Samsung de flagship Full HD H8000 LED TV serie van een ‘curve’.

Samsung UHD TV 2014 lijn

Met vier keer meer pixels dan Full HD bieden de UHD TV’s een zeer hoge beeldkwaliteit. Videomateriaal in 4K resolutie kan worden weergegeven op Samsung’s UHD TV’s. Dankzij UHD Upscaling, aanwezig op alle Samsung UHD TV’s, worden het beeld verbeterd, ongeacht de bron van het materiaal. De gepatenteerde technologie converteert Full HD, HD en bronnen met lagere resolutie tot optimale helderheid (‘bijna-UHD’) dankzij een vierstappenproces: signaalanalyse, ruisonderdrukking, detailanalyse en opschaling. De UHD Dimming technologie draagt bij aan het verder optimaliseren van de beeldkwaliteit door voor dieper zwart en verbeterd contrast te zorgen.

De UHD TV’s van Samsung ondersteunen niet alleen de huidige standaarden – waaronder HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 en HDCP 2.2. Dankzij de Samsung UHD Evolution Kit zijn het volgens Samsung de enige TV’s op de markt die klaar zijn voor de toekomst. De extern geplaatste One Connect Box herbergt het rekenvermogen van de TV. Door deze te vervangen door de meest actuele versie met de laatste UHD standaarden, kun je met de UHD Evolution Kit helemaal up to date blijven Zo heb je altijd toegang tot de nieuwste technologieën die Samsung te bieden heeft. Een investering in een Samsung UHD TV is er daarom een om jarenlang plezier van te hebben.

Met de drie UHD TV series – S9, U8500 en U7500 – biedt Samsung in 2014 een line-up van acht UHD Smart TV modellen aan van 48 inch tot 110 inch. Met de keuze uit curved en plat kun je zelf bepalen welke UHD TV het beste op jouw lifestyle aansluit.

Smart Experience

Met de nieuwe Multi-Link feature kun je multitasken op het grote scherm. Door het scherm te splitsen en gerelateerde content op te roepen, verbreed je je kijkervaring. Terwijl je geniet van Live TV, houd je een scherm open om te surfen naar gerelateerde content, YouTube-filmpjes en andere informatie die je kijkervaring intensiveren. Op de nieuwe U8500 serie van Samsung kun je het grote scherm onderverdelen in vier schermen.

De 2014 versie van de Samsung Smart Hub werkt intuïtiever dan zijn voorganger. Met het nieuwe design wordt content zo georganiseerd dat het makkelijker toegankelijk is. Zo heb je meer controle over je entertainmentervaring. Zowel externe content, zoals een film of serie via een van de vele Video On Demand apps, als eigen gemaakte content zoals foto’s en video’s zijn eenvoudig en intuïtief te openen.

De nieuwe Smart TV-ervaring is sneller door de geüpgrade Quad Core processor. De QuadCore Plus is twee keer sneller dan zijn voorganger en levert op alle gebieden verbeterde Smart TV prestaties. Je zet de TV aan en hebt direct en sneller dan ooit toegang tot je entertainment.

De Samsungs UHD TV line-up bestaat uit:

Samsung 105 inch Curved UHD TV – De 105 inch Curved UHD TV heeft een enorm display en een curved design voor een bioscoopervaring in je woonkamer. Van 4K content tot Full HD- en HD-bronnen, álles ziet er beter uit op deze TV die met 11 miljoen pixels over een zeer hoge resolutie beschikt. De combinatie van de schermgrootte en de Auto Depth Enhancer technologie van Samsung zorgt voor een levensechte kijkervaring.

Samsung U8500 Serie UHD TV’s – De modellen in de U8500 Serie bieden een meeslepende kijkervaring door de UHD beeldkwaliteit en het curved design. De Curved TV heeft een twee keer hogere contrastratio als een platte TV en dat zorgt voor spectaculaire kleuren zonder enig verlies van detail. Deze tweede generatie Samsung ‘curved screens’ kunnen ook aan de muur bevestigd worden met een speciaal ontworpen kit, compatibel met VESA afmetingen van muurbeugels. De U8500 Serie is in de loop van het voorjaar beschikbaar in de schermafmetingen 78 inch, 65 inch en 55 inch.

Samsung S9 Serie UHD TV’s – Samsungs S9 lijn zal onder andere bestaan uit een 110 inch versie. De grootte van het scherm in combinatie met de uitzonderlijke UHD beeldkwaliteit en grote kleurechtheid veranderen de manier waarop we TV kijken. Door toepassing van Samsungs ‘compression frame’ technologie is het frame van de TV sterk en stabiel qua structuur, en tegelijk slank en strak. De S9 Serie was al beschikbaar in de beeldmaat 85”, nu volgt ook de 110 inch.

Samsung U7500 Serie UHD TV’s – De U7500 Serie biedt UHD resolutie en zeer hoge helderheid. De TV analyseert niet alleen de signaalbron en reduceert ruis, maar het interpoleert nu ook details gebaseerd op informatie van een beeldkwaliteitdatabase in de system-on-chip (SoC) van de TV. Hierdoor kan de TV nóg preciezer details weergeven, zoals de pluisjes van een veer of de textuur van leer. De U7500 UHD TV van Samsung is 3 centimeter dun. In combinatie met de bijzonder smalle rand van slechts 7 millimeter wordt de illusie gecreëerd van een randloos scherm. De serie komt in de loop van het voorjaar beschikbaar in vijf schermafmetingen: 75 inch, 65 inch, 55 inch en 48 inch.

Bron: Samsung