CookiesSamsung TV remote voor iPod Touch, iPhone en iPad

28 juni 2010 07:49 door Hans Wind

Samsung TV remote voor iPod Touch, iPhone en iPadMet de stijgende populariteit van de iPod Touch, iPhone en iPad groeit ook het aantal beschikbare toepassing, ook wel Apps genoemd, voor die apparaten zeer snel. het nut van die Apps varieert van compleet nutteloos tot bijzonder handig.

Als voorbeeld van een handige toepassing kijken we vandaag eens naar de “TV Remote” applicatie van Samsung waarmee via de iPhone, iPod Touch of iPad een Samsung HD TV uit de C serie met modeljaar 2010 kan worden bediend.

Voor de kosten hoeft u het gebruik van deze App niet na te laten want de afstandbediening toepassing is gratis te downloaden en te installeren via iTunes en kan gebruikt worden als u iOS 2.2.1 of later in gebruik heeft op één van de genoemde Apple apparaten.

De Samsung HD TV moet uiteraard aangesloten zijn op hetzelfde netwerk als uw iPad of iPhone en via het menu van de TV moet u de optie “draadloze afstandbediening” even aanzetten.

We hebben de toepassing getest met een iPad en de Samsung UE46C7700 HDTV. Op de iPad draait deze applicatie momenteel overigens nog als iPhone app met 2x vergroot beeld.

Bij het opstarten van de App op de iPad komt meteen een schermpje in beeld waarmee wordt aangegeven dat op het netwerk wordt gezocht naar een geschikte televisie. Het programmaatje is trouwens Engelstalig wat meteen al blijkt uit dit eerste scherm verschijnt dat wordt aangeduid als “Auto Discovery”. Al snel verscheen onze Samsung UE46C7700 TV op het scherm met het bijbehorende netwerk adres. Op hetzelfde moment verschijnt op de TV de vraag of toestemming mag worden gegeven voor koppeling van de gebruikte iPad. Na akkoord is de iPad bruikbaar als TV remote.

In het gebruik zijn een aantal verschillende mogelijkheden beschikbaar:

• Als gewone afstandbediening met basis functies waarbij die functies over enkele logisch ingedeelde schermpjes zijn verdeeld.

• Bewegingsgevoelige afstandbediening waarbij het volume en het kanaal van de TV veranderd kunnen worden door de iPad te draaien als een stuur (volume) of naar voor en achter te kantelen (zender wijzigen). Gebruik van de laatste functie vraag overigens wat oefening.

• Toetsenbord waarbij tekst kan worden ingevoerd voor Internet toepassingen op de TV. Vooral deze functie is erg handig aangezien tekst invoeren via de standaard meegeleverder afstandbediening van de TV niet echt vlot gaat

• Game afstandbediening om spellen op de TV te bedienen, Wij hebben deze functie verder niet getest.

Naar onze mening een leuke en nuttige toepassing die nog meer functie op de iPad zou kunnen krijgen omdat daarop nu eenmaal meer schermruimte aanwezig is.

De app is te downloaden via de iTunes website waar u ook meerdere screenshots kunt bekijken.

Er schijnt overigens een Nederlandstalige versie in aantocht te zijn en voor de Windows Mobile liefhebbers is een soortgelijke toepassing beschikbaar.