CookiesSamsung toont ultra definition HDTV op SID 2008

19 mei 2008 06:33 door Hans Wind

Samsung toont ultra definition HDTV op SID 2008Samsung Electronics zal een aantal innovatieve producten tonen op de Society for Information Display (SID) tentoonstelling die van 18-23 mei wordt gehouden in Los Angeles.

Zo zal Samsung het eerste 82-inch LCD HDTV scherm laten zien met een ultra-definitie (UD) resolutie van 3.840 x 2.160 pixels beeldpunten. Het scherm toont deze hoge resolutie met 120 beelden per seconde waardoor vervaging of onscherpte bij bewegende beelden wordt geminimaliseerd.

LED achtergrondverlichting in de kleuren rood/groen/blauw is bij dit nieuwe LCD scherm toegevoegd om de kleurverzadiging van het scherm op te voeren tot 150 procent, gebaseerd op de NISC standaard van 100 procent.

Samsung zal ook een 82-inch zogenaamd “e-board” presenteren met een multi-touch scherm, dat bedoeld is om in de zakelijke markt whiteboards en video projectoren te vervangen. Dit scherm is gebaseerd op 60 Hz technologie met UD resolutie en is volgens Samsung het grootste in zijn soort met multi-touch technologie.

Daarnaast komt Samsung onder andere ook nog met een multi-view digital information display (DID) waarmee 3-dimensionale beelden kunnen worden weergegeven zonder het gebruik van een speciale bril.