CookiesSamsung UE46F5000 review

26 augustus 2013 18:29 door Hans Wind

Samsung UE46F5000 reviewIn deze Samsung UE46F5000 review testen we deze Full HD LCD LED TV met een 46 inch beeldscherm. Wanneer je dagelijks met televisies bezig bent heb je al snel de neiging om de topmodellen voor review aan te vragen. Dat zijn, door hun prijsstelling, uiteraard niet de meest populaire HD TV toestellen. In deze review kijken we naar een model dat in de middenklasse zeer populair is, mede door de gunstige prijs. We onderzoeken niet zo zeer de absolute kwaliteit maar kijken in deze Samsung UE46F5000 review vooral naar de prijs-prestatieverhouding van deze HD TV.

De Samsung UE46F5000 heeft geen 3D en Smart TV functionaliteit ingebouwd. Wanneer u daar geen behoefte aan heeft betaalt u bij aanschaf van deze TV daar dan ook niet voor. Dat scheelt bij dit formaat Televisie zo’n 100-150 euro.

Wanneer u alle specificaties van deze TV op een rijtje wilt zien dan verwijzen we daarvoor graag naar ons eerdere artikel Samsung UE46F5000 prijs en specificaties.

Samsung UE46F5000 installatie

Samsung F5000 designIn de doos treffen we, naast de UE46F5000 TV, het volgende aan: de TV voet met montage schroeven, losse stroomkabel, installatie instructie, garantie papieren, een handleiding waarvan 19 bladzijden in het Nederlands, afstandbediening met batterijen, klem voor kabelgeleiding en twee houderringen. De voet (niet draaibaar) is uitgevoerd in zwart hoogglans kunststof en maakt een sobere maar degelijke indruk. De voet is eenvoudig te monteren. Voor deze prijsklasse valt op dat de TV een redelijk dunne hoogglans kunststof rand heeft. Het scherm is wat dikker dan we van de Samsung topmodellen gewend zijn maar dat zal u in de praktijk nauwelijks opvallen wanneer u de Tv op de standaard gebruikt.

We hebben de TV getest met kabel TV signaal van Ziggo in combinatie met een CI+ CAM en die installatie verliep vlot via een beperkt aantal (geen Smart TV) duidelijke menustappen.

Wanneer u, vóór een eventuele aankoop al eens de handleiding van deze HD TV wilt doorbladeren dan kan dat via de Samsung website(PDF).

Afstandbediening

Samsung levert bij de UE46F5000 een klassieke afstandbediening. Hoewel die volledig van kunststof is, maakt de afstandbediening een degelijke indruk en alle noodzakelijke knoppen zijn daarop aanwezig.

Beeldkwaliteit en geluid

Zoals we al vaker hebben opgemerkt is het beeld van TV’s in de standaardinstelling meestal niet het beste dat de TV kan produceren. We schreven daar al eerder over in ons artikel HD TV beeld instellen. Daarin kunt u ook de nodige tips voor het instellen van een TV vinden. Bij deze TV ligt dat niet anders en de eerste stap die we hebben ondernomen was de omschakeling van de “Standaard” instelling naar de “Film” stand. Dat levert meteen al een verrassend beter beeld op dan de standaard instelling. Eigenlijk is dat ook een veel beter beeld dan we voor deze prijsklasse hadden verwacht. Vanuit die stand is met enkele kleine andere veranderingen een zeer goed plaatje op deze Samsung UE46F5000 te bereiken.

Het geluid van de TV is behoorlijk doordat de TV wat dikker is maar wanneer u films met de TV wilt gaan bekijken raden we aan om de TV aan te sluiten op een externe geluidsinstallatie. De TV heeft een digitale optische audio uitgang aan boord waarmee dat eenvoudig kan. De TV heeft overigens geen ARC (Audio return Channel) ondersteuning op de 2 HDMI aansluitingen.

De Samsung UE46F5000 heeft een ingebouwde mediaspeler waarmee u via een gekoppelde USB-stick of externe harde schijf video en foto’s kunt bekijken of muziek beluisteren. Samsung noemt deze functie ConnectShare Movie.

Menu’s en EPG

De menu’s op de Samsung UE46F5000 zien er keurig uit en hebben dezelfde duidelijke indeling – met beknopte helpteksten – als de duurdere modellen. Zoals eerder gezegd ontbreekt Smart TV en 3D ondersteuning bij dit model en dat maakt de menu structuur nog wat overzichtelijker.

Een duidelijke handleiding is in de TV ingebouwd.

De Elektronische Programmagids is overzichtelijke en hierin wordt het beeld en geluid van de actieve zender weergegeven tijdens het zoeken in de EPG.

Samsung UE46F5000 review samenvatting

De Samsung UE46F5000 uit deze review is een basismodel dat, gezien de prijs waarvoor de TV in de winkel staat, zeer aantrekkelijk te noemen is. We waren in elk geval aangenaam verrast door de beeldkwaliteit die de UE46F5000 levert in de Film modus. Uiteraard betekent deze prijs ook dat er een aantal beperkingen zijn in de specificaties maar wanneer die bij uw situatie passen dan koopt u voor een scherpe prijs een goede en zuinige(A+) 100Hz HD TV. We hebben beloofd naar de prijs-prestatie verhouding te kijken en die is bij deze TV dik in orde.

Samsung UE46F5000 prijs en beschikbaarheid

De Samsung UE46F5000 is leverbaar voor een adviesprijs van 899 Euro. Winkelprijzen vindt u hieronder.

Mocht u, na het lezen van deze Samsung UE46F5000 review, toch liever een Smart Tv aanschaffen dan kunt u het slimme broertje van deze UE46F5000 overwegen. Dat is de Samsung UE46F5300, deze Tv is identiek maar dan voorzien van het Smart TV platform.