CookiesSamsung Wave S8500 smartphone met HD video

14 februari 2010 22:26 door Hans Wind

Samsung Wave S8500 smartphone met HD videoDe Samsung Wave S8500 is de eerste smartphone die gebruik maakt van het open mobiele platform bada van Samsung. De Samsung Wave is een bijzondere multimedia smartphone, die volgens de fabrikant de beste HD kijkervaring ooit biedt. Het grote Full Touch Super AMOLED 3,3 inch display brengt beelden op een zeer heldere wijze tot leven, terwijl de Social Hub je dichter bij je netwerkcontacten brengt. De intuïtieve TouchWiz 3.0-interface kun je inrichten zoals jij dat wilt. Ook multi-tasken is geen probleem met de Samsung Wave. Dankzij de high-speed CPU, van 1 GHz, werk je razendsnel met tal van applicaties, waar je ook bent.

De Samsung Wave telefoon heeft als eerste ter wereld een Super AMOLED display, dat een bijna HD kijkervaring op een smartphone biedt. Super AMOLED geeft helderder en scherper beeld en reflecteert minder dankzij het AMOLED OnCell display. Het beeldscherm heeft een WVGA-resolutie (800 x 480 pixels) en is voorzien van de mDNIe- (mobile Digital Natural Image engine) technologie die Samsung al succesvol op LCD- en LED-TV’s toepaste. Met een vrije kijkhoek en snelle responstijden bekijk je foto’s en video’s op de Samsung Wave in een prima beeldkwaliteit.

Social Hub – Mijn communities bij de hand
Social Hub brengt naadloos alle e-mail-, instant messaging- en social network-services bij elkaar. Met de TouchWiz 3.0 gebruikersinterface is het eenvoudig om berichten te versturen, contacten te onderhouden en je agenda te bekijken. De geavanceerde push-technologie zorgt ervoor dat je altijd up to date bent.

TouchWiz 3.0 UI – Vernieuwd en verbeterd
De Samsung Wave biedt volop keuze met haar volledig aan te passen startscherm en menu’s. Je kunt de lay-out van je startscherm zo aanpassen dat je direct toegang hebt tot Twitter, Facebook of vele andere sociale netwerkdiensten. Muziekliefhebbers kunnen het startscherm omzetten naar een intuïtieve mediaplayer. Wie fotografeert en foto’s wil delen kan van het startscherm een fotolijstje maken waarop je je favoriete foto’s laat zien. Via Quick Panel bepaal je snel tot welke applicaties je direct toegang wilt hebben. Met het heldere display biedt TouchWiz 3.0 een intuïtieve gebruikservaring, inclusief nieuwe features, zoals sweep interactie en geavanceerde spraakbesturing. Uniek aan TouchWiz 3.0 is dat je sneller door je toestel kunt navigeren met minder handelingen.

Snelheid, kracht en uitstraling
De Samsung Wave levert dankzij de ingebouwde 1 GHz-processor naar eigen zeggen de beste grafische prestaties op een smartphone van dit moment. De processor maakt de Touchscreen gebruikersinterface zeer snel. Ook 3D-, grafische en videobestanden die veel geheugen vergen, verschijnen spatzuiver in beeld.
De gestroomlijnde full metal body van de Samsung Wave heeft een display van getemperd glas dat de levendige kleuren van het Super AMOLED display versterkt. En met de anti-smudge-technologie zijn vette vingerafdrukken verleden tijd.

Samsung Wave S8500 multimedia en connectiviteit
De multi-codec support van DivX- en Xvid-formaten en de 5.1 surround sound-ondersteuning maken van de Samsung Wave een persoonlijk entertainment system. Ook heeft dit toestel HD 720p video-decodeer- en opnamemogelijkheden om video’s op te slaan, te delen en te bekijken. Bovendien zijn voor het eerst ter wereld zowel Bluetooth® 3.0 en WiFi 802.11n-standaard in deze telefoon geïntegreerd.

Samsung Apps: Onbeperkt uit te breiden
Met Samsung’s bada platform kun je tal van applicaties uit de applicatiewinkel Samsung Apps downloaden. Via je telefoon of het internet vind je in deze winkel veel games, navigatietools, sociale netwerken, e-books, gezondheids- en lifestyle-applicaties.

Samsung Wave specificaties

Netwerk 2,5G (GSM/ GPRS/ EDGE) : 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G (WCDMA/ HSPA) : 900/2100 MHz
Display 3,3 inch WVGA (800 x 480) Super AMOLED met mDNIe
Camera 5,0 megapixel camera w/ LED Flash, Touch AF
Face/Blink Detection, Lomo Shot, Vintage Shot, Beauty Shot,
Smile Shot, Panorama Shot, Geo-tagging, Photo Editor
Video HD (720 p) video playing & recording
5.1ch Mobile Theater
MPEG4, H.263, H.264, WMV,DivX, XviD Video Editor
Audio Music Player met SoundAlive, Music Recognition, Music Recommendation, DISK UI, 3.5 mm Ear Jack, FM Radio/Recording
Extra’s Integrated Messaging ‘Social Hub’
Samsung Apps (*Beschikbaarheid van Samsung Apps verschilt per land)
TouchWiz 3.0 w/geïntegreerd telefoonboek, Voice & Motion UI
Dolfin Browser 2.0 / One Finger Zoom (tot 10x)
A-GPS, On/off Board Navigation(3D Map), LBS
SMS/ MMS/ Email/ Video Messaging/Exchange ActiveSync
Accelerator Sensor, Proximity Sensor, GeoMagnetic Sensor
BPP(Basic Printing Profile), OPP(Object Push Profile), PictBridge
(USB Printing)
Offline & No SIM Modus, Voice Command, RSS Reader, Communities & Mobile Widgets
Connectiviteit  Bluetooth technologie v 3.0
USB v2.0 (Full -Speed)
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Geheugen 2 GB/8 GB + microSD (tot 32 GB)
Afmetingen 118 x 56 x 10,9 mm
Accu (Standaard) Li-Ion, 1.500 mAh

Bron: Samsung


Samsung Wave S8500 prijs vergelijking