CookiesSamsung WB250F, WB200F, WB800F, WB30F en ST150F Smart camera

9 januari 2013 08:01 door Hans Wind

Samsung WB250F, WB200F, WB800F, WB30F en ST150F Smart cameraSamsung introduceert vijf nieuwe Smart camera’s en dat zijn de WB250F, WB200F, WB800F, WB30F en ST150F. Met al deze Smart camera’s maak je eerst in een handomdraai een goede foto en vervolgens kun je het beeldmateriaal direct op de camera creatief bewerken en het resultaat online delen met vrienden en familie. Direct vanaf de camera.

Het gebruik van de nieuwe Smart camera’s is volgens de fabrikant opvallend makkelijk. Via een overzichtelijk touchscreen krijg je toegang tot een gebruiksvriendelijke editing-programma, waardoor je ter plekke de foto’s kunt perfectioneren. Via het scherm van de zoomcamera’s (WB-modellen) krijg je ook toegang tot alle hulpmiddelen zoals ‘Motion Photo’ en ‘Smart Mode’. Daar bevinden zich de automatische instellingen waarmee je – ongeacht de omstandigheden – een scherpe foto maakt. Handmatig de settings instellen, is uiteraard ook mogelijk voor de liefhebbers. Daarnaast zijn er nog allerlei hulpmiddelen om tot de optimale foto te komen. Zo zal met de functie ‘Best Face’ van de zoomcamera’s geen enkele groepsfoto meer mislukken, want uit een serie foto’s worden gewoon de beste gezichtsuitdrukkingen geselecteerd.

Samsung ST150FConnectiviteit als een Smartphone

De behoefte om foto’s via social media met vrienden en familie te delen, wordt steeds groter. De nieuwe Smart camera’s bevatten daarom nog meer mogelijkheden om beelden te verzenden. De camera’s zijn uitgerust met Wi-Fi technologie. Daardoor kun je foto’s direct vanaf de camera delen met vrienden en familie op Facebook of draadloos streamen naar je Smart TV. Via de functie AutoShare kun je altijd direct online een back-up maken van je foto’s of de nieuwe aanwinsten automatisch door laten sturen naar je Smartphone. Of druk op de knop DirectLink om Wi-Fi te activeren als jij dat wilt. Je kunt er ook voor kiezen om de Samsung Smart Camera app op je Smartphone of tablet te zetten (de app is beschikbaar voor Android & iOS) om een verbinding tussen de twee apparaten te maken. Vervolgens importeer je de foto’s via een autolink direct op je Smartphone of tablet.

De vijf nieuwe modellen

De Smart camera’s WB250F en WB200F hebben een stijlvolle, klassieke vormgeving, maar bevatten de meest geavanceerde technologieën op cameragebied. Beide modellen hebben 18x optische zoom. Daardoor kun je alles en iedereen op grote afstand fotograferen, alsof ze maar op een paar meter afstand van je staan. Of leg met de 24mm groothoeklens uitgestrekte natuurlandschappen of fraaie skylines moeiteloos vast in één foto. Wat je ook fotografeert, het wordt allemaal haarscherp vastgelegd met de 14.2 Megapixel BSI CMOS sensor (WB250F) of CCD (WB200F).

Het derde topmodel is de WB800F, een camera met een 21x optische zoom en een 16.3 Megapixel BSI CMOS sensor. Daardoor kun je óók onder slechte lichtomstandigheden haarscherpe foto’s maken.

De WB30F camera is de compacte variant van de WB800F. De camera is slechts 17 mm dik en bevat toch een 10x optische zoom lens en een 24mm groothoeklens. Ideaal voor alle light-travellers.

Het maken van heldere foto’s vormt geen enkel probleem voor de nieuwe ST150F, een camera met een F2.5 Bright Lens, 5x optische zoom en 25mm lens, en een 16.2 Megapixel CCD om alles haarscherp vast te leggen. En zoals bij alle nieuwe Smart camera’s, kunnen ook met de ST150F alle foto’s direct op de camera bewerkt worden om vervolgens via Wi-Fi te delen met al je vrienden en familie.

Samsung WB250F, WB200F, WB800F, WB30F en ST150F prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Samsung Smart-camera’s zijn verkrijgbaar vanaf eind februari / begin maart voor adviesverkoopprijzen vanaf 139 euro

Bron: Samsung