CookiesSamsung WB750 met Full HD video

1 september 2011 13:39 door Hans Wind

Samsung WB750 met Full HD videoDe nieuwe Samsung WB750 is een zoomcamera met een Samsung BSI (Back Side Illuminated) CMOS sensor. Binnen Samsungs assortiment compactcamera’s is de WB750 de camera die het verst kan zoomen met 18x optische zoom, 24x Smart zoom en een 24 mm ultra-groothoeklens.

De 12,5 megapixel BSI CMOS sensor van de Samsung WB750 zorgt ervoor dat het makkelijker dan ooit is om fraaie foto’s te maken. De nieuwe BSI CMOS-technologie vermindert ruis en vervormingen aanzienlijk met heldere en gedetailleerde foto’s en video’s als resultaat, zelfs bij matig licht. Met een opnamesnelheid van 10 frames per seconde voor foto’s en tot 1000 frames per seconden voor films, ben je ervan verzekerd dat je direct hoogwaardig beeldmateriaal in handen hebt.

De WB750 geeft je het beste van twee werelden: hoogwaardige digitale foto’s en Full HD video’s in levensechte kleuren met ongelooflijk veel detail. Dankzij Samsungs Dual Capture-functie kun je bovendien op hetzelfde moment 10 megapixelfoto’s maken én filmen in full HD TV 1080p kwaliteit.

Samsung WB750 achterkantBreng beelden tot leven met de WB750

Met de Creative Movie Maker maak je onderweg een slideshow in slechts vier stappen. Je hoeft je beeldmateriaal niet te uploaden naar je PC, maar kunt op de camera zelf geselecteerde foto’s en video’s in één bestand zetten en direct special effects en muziek toevoegen.

Met de diverse Panorama-functies, zoals Live Panorama, 3D Panorama en Action Panorama, maakt de WB750 beelden dynamisch. Zo herkent Action Panorama een bewegend persoon of object op een statische achtergrond, waarna de camera automatisch de beweging in de foto vastlegt. Met Live Panorama maak je eenvoudig opnamen van grote groepen door simpelweg de shutter-knop ingedrukt te houden, de camera langs de hele scène te halen en vervolgens het beeld op het LCD-scherm te bekijken. En als je je beelden echt tot leven wilt brengen, kies je voor 3D Panorama.

Kwaliteit binnen handbereik

HDR (High Dynamic Range) geeft een overvloed aan kleur voor zeer levensechte beelden. Smart Auto 2.0 selecteert automatisch de scene en de bijbehorende instellingen die het beste bij je foto of video past (16 modes voor foto’s en 4 voor video). Zo schiet je altijd de perfecte beelden, waar ter wereld je ook bent.

Via de Aperture Priority en Shutter Priority settings kun je experimenteren met sluitertijden en scherptediepte. Het maken van snel bewegende beelden in matige lichtomstandigheden is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Creatieve mogelijkheden

Met Smart Filter 3.0 geef je speciale effecten aan je opnamen mee. Nieuwe special effects zijn o.a. Soft Focus voor een gedempt beeld, Half-Tone Dot om de kleur van de huid te verzachten en Old-Film Effect voor een retrogevoel. Bij de video’s maakt Color Palette het beeld extra levendig. Ook met Magic Frame kun je je creativiteit uiten. Je plaatst in een handomdraai foto’s in een toepasselijk fotolijstje, zoals Wall Art, Old Film, Ripple, Full Moon, Old Record, Magazine of Holiday.

Blijf gefocust

Als je onderwerp begint te bewegen, is het soms lastig je camera goed gericht te houden. Intelligent Object Tracking helpt je daarbij. Deze functie focust automatisch op het bewegende onderwerp, waardoor je de actie zelf makkelijk kunt blijven volgen. Zelfs als je de rennende zebra’s op safari wilt vastleggen of de spelende kinderen op het strand, jij maakt altijd het perfecte shot.

Samsung WB750 prijs en beschikbaarheid

De Samsung WB750 is verkrijgbaar vanaf oktober voor een adviesverkoopprijs van € 279,- incl. BTW.

Bron: Samsung

 
Samsung WB750 prijs vergelijking