CookiesSamsung start met winkels in Europa

30 januari 2014 11:38 door Hans Wind

Samsung start met winkels in EuropaSamsung en Phone House, onderdeel van de Engelse Carphone Warehouse Group, hebben een overeenkomst getekend om meer dan zestig Samsung winkels in Europa te openen. In Nederland worden naar verwachting vijf tot tien winkels geopend waar uitsluitend Samsung producten zullen worden verkocht.

Het gaat hierbij om een nauwe samenwerking tussen Samsung en Phone House om consumenten nieuwe mogelijkheden te bieden om kennis te maken met Samsung producten. De winkels zullen volledig geëxploiteerd worden door Phone House.

De overeenkomst volgt op een proef in 2013 met drie zogenaamde stand-alone winkels in Spanje, die ook daar geëxploiteerd werden door Phone House. De nieuwe winkels worden in de komende drie maanden geopend in zeven Europese landen: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Spanje, Portugal, Zweden en Nederland. De winkels krijgen volgens de genoemde partijen een premium uitstraling en zullen Samsung tablets, mobiele telefoons, laptops en smartwatches verkopen in combinatie met het bestaande netwerkportfolio van Phone House.

Eric-Jan Doorenbosch, Managing Director Phone House Netherlands, zegt naar aanleiding van deze samenwerking: “Wij zijn verheugd dat we zijn verkozen tot Samsungs ‘preferred European partner’ voor de uitrol van hun winkels. Deze samenwerking met één van ’s werelds grootste merken sluit aan bij onze nieuwe groeistrategie, Connected World Services, waarin we de verkoopexpertise en systemen van Carphone Warehouse combineren om nog meer mensen de toegevoegde waarde te bieden van de ‘connected’ technologie.”

Bron: Samsung