CookiesSamsung XL2370 LED-monitor introductie

4 september 2009 15:42 door Hans Wind

Samsung XL2370 LED-monitor introductieSamsung Electronics introduceert haar unieke schermtechnologie in een LED-monitor, een grootformaat scherm, een projector en een digitale fotolijst op de consumentenelektronicabeurs IFA.

Samsung lanceert naast een platte, milieuvriendelijke LED-monitor ook drie andere producten, namelijk een elektronische blackboardoplossing, een projector voor de zakelijke markt en een digitale fotolijst met een nieuw design. Door haar aanwezigheid op IFA hoopt Samsung haar leidende positie op de Europese markt verder te verstevigen. Geavanceerde ontwerpen en innovatieve technologieën hebben Samsung Electronics al vier jaar achtereenvolgend het grootste marktaandeel in Europa bezorgd.

De XL2370 monitor werkt net als TV-toestellen met een LED en is gebaseerd op het Touch of Color (ToC) ontwerp. Het is, onder Samsung topproducten, het product met de hoogste kwaliteit en het ultraplatte model is slechts 19 mm dik (het dunste gedeelte gemeten).
Dankzij de snelle responstijd van 2 ms en Mega DCR (5M:1) levert deze monitor topprestaties, waarbij de milieuvriendelijkheid voorop staat. Je blijft genieten van de levensechte weergave op breedbeeldformaat (16:9) in een zeer hoge kwaliteit (full-HD).

Anders dan bestaande monitoren met CCFL als lichtbron, is de XL2370 milieuvriendelijk, omdat hij geen schadelijke stoffen zoals kwik bevat. De monitor is ook recyclebaar, aangezien er geen sprays zijn gebruikt die schadelijk zijn voor het milieu. Een andere bijdrage aan het milieu is dat de dozen waarin de monitoren worden verzonden niet langer opgevuld worden met Styrofoam maar met papier.
Omdat LED als lichtbron wordt gebruikt, ligt het stroomverbruik 33% lager dan bij de gebruikelijke technologie, Dit geeft een besparing van gemiddeld 120 Watt stroom per dag (aannemend dat het product 8 uur wordt gebruikt en 16 uur in standby staat).
Na de wereldwijde introductie in juli heeft de XL2370 veel aandacht getrokken van trendleiders die een voorkeur hebben voor hoogwaardige producten en belang hechten aan design. Naar verwachting zal de XL2370 het merkimago van Samsung Electronics monitoren verder versterken.

650TS – Een complete elektronische blackboardoplossing
De 650TS maakt gebruik van een 65-inch LCD-paneel met hoge resolutie en heeft een design waarin het scherm, de pc, de touchoplossing en de luidspreker naadloos gecombineerd zijn. Hierdoor kan hij ook op plaatsen met weinig ruimte worden geïnstalleerd.
Dankzij de elektronische blackboardsoftware en een gebruikersinterface met pictogrammen op een grafische achtergrond, kan ieder die niet gewend is met software te werken snel alle functies begrijpen en kennen. De pictogrammen zijn zo geordend dat veelgebruikte functies, zoals tekenen, markeerpen en lijnen tekenen en wissen, een prominente plaats hebben. Zo wordt het paneel nog eenvoudiger te gebruiken.
De 650TS ondersteunt de Contents Library. Daarmee kun je op het hoofdscherm een grote hoeveelheid informatie bekijken zonder van scherm te wisselen. Met de Contents Library beschik je niet alleen over elementaire clip-art en thema’s, maar kun je ook afbeeldingsbestanden, flashbestanden, filmbestanden en kantoorbestanden ophalen. Het is gemakkelijk om op het blackboard te schrijven en bewerkingen toe te voegen in de opgevraagde informatie. Benodigde materialen kunnen tijdens de les gemakkelijk worden gezocht, omdat de 650TS op internet kan worden aangesloten. De 650TS heeft daarnaast een webcamfunctionaliteit en real-time opslag en afspelen van lessen.
Wanneer de studententerminals en het elektronische blackboard eenmaal in het netwerk zijn aangesloten, worden de terminals met de functie Classroom Management beheerd en bestuurd. Met de broadcastfunctie kan informatie uit de les collectief naar alle studententerminals worden gezonden. Bovendien kunnen schermpagina’s van studententerminals op het elektronische blackboard worden opgehaald, waardoor het leerproces efficiënter wordt.

De 650TS is een unieke, innovatieve door Samsung ontwikkelde totaaloplossing waarmee op scholen en andere onderwijsinstellingen een nieuwe lesomgeving kan worden gecreëerd.

800P en 1000P – Digitale LED-fotolijst met een premium crystal design
Samsung Electronics presenteert op de IFA de 800P en 1000P digitale fotolijst. Deze digitale fotolijst, met een premium crystal design, zal naar verwachting in november leverbaar zijn.
Dit product is geavanceerder dan de huidige modellen. Het unieke aan dit product is het schitterende design. Van opzij gezien doet de vorm van de 800P en 1000P denken aan een zwaan. Het frame en de houder zijn uitgevoerd met een geavanceerde spuitgiettechnologie. Door de schitterende weergave en het elegante uiterlijk is het product een sieraad in elk interieur.
Omdat de fotolijst een LED-paneel heeft, daalt het stroomverbruik. De fotolijst gaat zuiniger met energie om, waardoor dit product een langere levensduur heeft. Daarnaast is deze fotolijst milieuvriendelijk, omdat het geen fluorescerend materiaal, lood of kwik bevat.
Bovendien ondersteunt de 800P en 1000P Bluetooth 2.0, zodat je met diverse apparaten beelden van een mobiele telefoon kan overbrengen. Met een Bluetooth hoofdtelefoon kan ook worden geluisterd naar muziek en video’s.
De P-serie is de eerste digitale fotolijst van Samsung met een afstandsbediening. Je hoeft alleen op een knop te drukken om een andere weergavemodus te kiezen, bijvoorbeeld een diashow, muziek, foto’s of een klok. Bij andere producten moet je op knoppen aan de zijkant of achterkant van de fotolijst drukken. Met de 800P en 1000P is dat niet nodig. Daardoor is deze digitale fotolijst veel handiger te gebruiken.

Een ander voordeel van de P-serie is het ingebouwde, 2 GB grote geheugen. De gebruiker kan in de fotolijst meer dan zesduizend foto’s van 300 KB opslaan en dus heel veel dierbare herinneringen bewaren.
Dankzij de automatische aan-/uit-functie, de geavanceerde en gebruiksvriendelijke UI 2.0 en diverse diashowmodi kijkt de gebruiker nu met nog meer gemak en plezier naar zijn foto’s. Het product is ook nuttig als het niet als digitale fotolijst fungeert, want het bevat tevens een multi-klok functie, waarmee een klok boven foto’s of een klok plus kalender kan worden weergegeven.
Naar verwachting zal de P-serie een revolutie teweeg brengen in het design en de prestaties van digitale fotolijsten. De bijzonder fraaie 800P zal zeker de aandacht trekken in Europa voor wie belang hecht aan mooi design.

M255 – Ultralichte projector met kantoorviewer voor zakelijk gebruik
De M255 heeft een helderheid van 2500 ANSI-lumen en een geluidsafgifte van slechts 30 dB. Daardoor is hij bij uitstek geschikt voor zakelijk gebruik. Het compacte, in hoogglanzend wit uitgevoerde model onderscheidt zich van het gebruikelijke grijze ontwerp van dataprojectoren. Dit is een gevolg van de nieuwste trend, waarbij CE-design wordt afgestemd op de kantooromgeving.
Het meest unieke kenmerk van de M255 is het feit dat PDF-, PowerPoint-, Word- en Excel-bestanden – zonder conversie naar andere bestandsformaten en zonder PC – kunnen worden bekeken door een eenvoudige USB-verbinding te maken. Met de afstandsbediening kan de gebruiker in een halve seconde naar de volgende pagina van een document gaan.
Als de M255 via het netwerk op een PC wordt aangesloten, kunnen verschillende projectoren vanaf één centrale computer worden bediend. Een projector aan of uit zetten, het volume aanpassen en een andere inputconnector kiezen, gebeurt allemaal op afstand. Informatie over het aantal gebruiksuren van de lamp en de status van de ventilator kan via een PC worden opgevraagd en beheerd. Zo profiteren bedrijven en scholen veel meer van de voordelen die de M255 biedt.
Dankzij de ingebouwde luidspreker en diverse input- en outputconnectoren zoals HDMI, D-Sub, Composite en RS-232C, zul je de M255 niet alleen zakelijk waarderen maar ook als perfecte projector voor entertainmentdoeleinden zien.
De M255 wordt in december wereldwijd, dus ook in Europa, geïntroduceerd. Het nieuwe model dat gebruiksgemak, een goede draagbaarheid en uitstekende specificaties combineert, zal het marktaandeel van projectoren van Samsung Electronics in de B2B markt, scholen en bedrijven verder vergroten.
“De monitoren van Samsung Electronics leiden de markt, omdat wereldwijde trends zoals milieuvriendelijkheid, een geavanceerd ontwerp en innovatieve technologieën snel worden toegepast. De IFA geeft Samsung de kans om de Samsung monitortechnologieën en modellen wereldwijd te presenteren en haar leidende positie op de wereldmarkt verder te versterken”, zegt JY Lew, vice-president van de Visual Display divisie van Samsung Electronics.

Bron: Samsung


Samsung XL2370 prijs vergelijking