CookiesSandisk 128GB Extreme SDXC UHS-I geheugenkaart

10 januari 2012 10:13 door Hans Wind

Sandisk 128GB Extreme SDXC UHS-I geheugenkaartDe SanDisk 128 gigabyte (GB)1 SanDisk Extreme SDXC UHS-I kaart is een nieuwe gehuegenkaart voor fotografie liefhebbers die Full HD 3D-video en foto’s in hoge resolutie willen vastleggen.

Geavanceerde DSLR-camera’s en HD-camcorders stellen video liefhebbers in staat om Full HD 1080p video vast te leggen, zelfs in 3D. Volgens cijfers van IDC zal de hoeveelheid gegenereerde video via digitale camera’s en met flashgeheugen uitgeruste camcorders met ruim 50 procent toenemen, van 4 exabytes in 2011 tot 6,8 exabytes in 2014.

“Consumenten die video-opnamen maken, stimuleren user-generated content,” aldus Chris Chute, IDC’s mondiale research manager digitale imaging oplossingen. “Dit is het eerste jaar dat meer dan de helft van alle vastgelegde video in HD zal zijn, en dat percentage zal in 2014 stijgen tot bijna 80 procent.
Deze trend benadrukt de behoefte aan geheugenkaarten die snel genoeg zijn om een enorme datastroom aan te kunnen, en die tegelijk voldoende capaciteit bieden om de bestanden op te slaan.”

De 128GB SanDisk Extreme SDXC UHS-I kaart is gebaseerd op de nieuwe Ultra High Speed (UHS-I) architectuur en is ontworpen om urenlang hoogwaardige video-opnamen vast te leggen. De UHS Speed Class 1 rating van de kaart overtreft de opnamevereisten van veeleisende videotoepassingen – van home video’s vastgelegd op een DSLR tot hoge kwaliteit 3D-opnamen.

“Vijf minuten Full HD video kan 1 gigabyte opslagruimte in beslag nemen,” geeft Susan Park aan, directeur product marketing bij SanDisk. “Onze nieuwe SanDisk Extreme SDXC-kaart kan tot 10 uur Full HD 3D-video vastleggen, genoeg om een hele dag te filmen tijdens de Consumer Electronics Show.”

De SanDisk Extreme SDXC UHS-I kaart is ontworpen om foto- en videoliefhebbers te helpen beelden vast te leggen op dezelfde wijze als professionals. Met de snelheid en capaciteit die nodig is om niet alleen hoge kwaliteit video vast te leggen, maar ook hoge resolutie RAW+JPEG foto’s, waarvan de grootte kan oplopen tot 30 megabyte per stuk.

Snellere prestaties

De SanDisk Extreme SDXC UHS-I kaart is uitgerust met lees/schrijfsnelheden die oplopen tot 45MB/sec4. Dit stelt fotografen in staat series foto’s in hoge resolutie vast te leggen via de burst-modus van hun camera, om de bestanden vervolgens snel over te zetten naar een computer.

De snelle prestaties die de kaart biedt laten fotografen de beelden vastleggen die er het meest toe doen – via een eenvoudige compactcamera waarmee foto’s worden gemaakt van de eerste babystapjes, of via een geavanceerde DSLR voor het vereeuwigen van beelden van een atleet die over de finish komt. De hoge snelheid voor gegevensoverdracht van de kaart laat fotografen in 5 minuten een Full HD video van een uur overzetten, of een serie van 500 hoge resolutie foto’s binnen een minuut5.

De kaart biedt consumenten, volgens Sandisk, de betrouwbaarheid en duurzaamheid die ze nodig hebben om foto’s altijd en overal vast te leggen, inclusief een ingebouwde schrijfbeschermingsschakelaar om ongewenst dataverlies te helpen voorkomen. Als extra bescherming wordt de kaart geleverd met een 1-jarige downloadbare aanbieding voor RescuePRO® Deluxe data recovery software. Hiermee is het mogelijk om per ongeluk gewiste beelden weer tot leven te brengen.

128GB SanDisk Extreme SDXC prijs en beschikbaarheid

De 64GB en 128GB SanDisk Extreme SDXC UHS-I kaarten zijn wereldwijd verkrijgbaar voor winkeladviesprijzen van respectievelijk €135,00 en €269,00.

Bron: Sandisk