CookiesSanyo Xacti HD1010 HD camcorder introductie

25 september 2008 07:22 door Hans Wind

Sanyo Xacti HD1010 HD camcorder introductieDe nieuwe Sanyo Xacti HD1010 is een zeer compacte en lichte HD camcorder die scherpe optische prestaties combineert met gebruiksgemak, Het is een zogenaamde “Dual Camera” waarmee zowel video’s als foto’s te maken zijn.

De Sanyo HD1010 is uitgerust met een 4 megapixels HD-CMOS sensor en een resolutie van 1920×1080 pixels. De video’s en foto’s worden op een SD kaart opgeslagen.

De HD1010 neemt op in Full HDTV kwaliteit en in 1080p formaat tot 30 beelden per seconde. Een tot 14 Mbps snelle gegevensoverdracht en geïntegreerde codec algoritme garanderen volgens Sanyo een zeer vloeiende en optimale weergave van de gemaakte opnamen op PC of HD TV.

De beeldverwerker is in staat om de grote hoeveelheden van datagegevens die door Full HD gegenereerd zijn te verwerken. Met een SD kaart van 8 gigabyte kan een opname van meer dan 80 minuten gemaakt worden in het formaat MPEG-4 AVC/H.264. In het standaard formaat is op zo’n 8 GB SD kaart zelfs een opname tot 11 uur mogelijk. De CMOS sensor combineert volgens de leverancier een hoge lichtgevoeligheid en een laag ruisniveau voor beelden met een enorme nauwkeurigheid.

Klein van formaat
De Xacti HD1010 registreert foto- en videomateriaal op een SDHC/SD kaart. Dit is een compact en efficiént opslagmedium voor camcorders (tot 32 Gigabyte). De 1900 mAh lithium ion batterij verzekert een hoge autonomie. Met een volledig geladen batterij kan er tot meer dan twee uur gefilmd worden of tot 370 foto’s gemaakt worden. De HD1010 beschikt ook over een opnamemodus waarmee met 300 beelden per seconde gefilmd kan worden die nadien in super-slow-motion afgespeeld kunnen worden. Bewegingen of gebeurtenissen die niet met het blote oog te zien zijn kunnen zodoende gemakkelijk en nauwkeurig geobserveerd worden.

Opslag en archiefverwerking zonder PC
De HD1010 is uitgerust met de bijzondere functie “Xacti Library” die met een eenvoudige USB kabel de mogelijkheid biedt om de gemaakte opnamen op te slaan op een externe harde schijf om deze vervolgens zo vaak te bekijken als men maar wil. Foto’s en beelden kunnen ook getoond worden op een televisie dankzij een basisstation dat rechtstreeks met de televisie verbonden wordt via de HDMI interface van de televisie monitor, ofwel via de gangbare s-video of component-in aansluiting. De bijgeleverde afstandsbediening van de HD1010 maakt het intuïtieve menu met alle functies en instellingen vanuit uw luie stoel toegankelijk. Bovendien kunnen de video’s ook weergegeven worden door een Blu-ray speler. Voor iedereen die niet kan wachten beschikt de “Xacti Library” over de mogelijkheid om gefilmde scènes direct op de camcorder te publiceren, te knippen en te monteren. De films en beelden kunnen uiteraard ook onmiddellijk herbekeken worden op het 2,7 inch scherm met ingebouwde luidspreker.

Verschillende mogelijkheden voor creatie en gebruik!
Door de digitale zoomfunctie te combineren met de 10x optische zoom kunnen filmliefhebbers en fotografen tot 100x zoomen! Overigens, de talrijke opties van de handmatige instelling van de Xacti staan een haast onbeperkte creativiteit toe. Dankzij automatische gelaatsherkenning kan het toestel zich in de eerste plaats concentreren op de geportretteerde gezichten en niet op de objecten die ook in beeld staan. De gelaatsherkenning kan tot 12 personen per foto of filmsequentie herkennen. Doordat de dual camera in “Simple” of “Advanced” modus ingesteld kan worden is de HD1010 uiterst gemakkelijk in gebruik voor de beginner en uiterst flexibel voor de doorwinterde foto- en filmfanaat.

De camcorder kan eveneens worden uitgerust met verschillende accessoires (flash, video licht of externe microfoon). Er zijn ook meerdere lenzen optioneel beschikbaar: een telefoto lens (1,6x), een groothoeklens (0,7x) en een semi-fisheye (0,4x). De software “Nero 8 Essentials for SANYO” laat bovendien toe om foto’s en video’s te bewerken. Knippen, plakken en kopiéren, afspelen, converteren naar DVD formaat en andere tools voor het publiceren van uw opnamen.

Garantie
Net zoals alle andere dual camera’s van SANYO wordt de HD1010 geleverd met een fabrieksgarantie van 3 jaar.

Sanyo HD1010 prijs en beschikbaarheid
De HD1010 zal leverbaar zijn vanaf september 2008 in het zwart in de gespecialiseerde winkels voor een prijs van € 799,-.

Bron: Sanyo