CookiesSanyo VPC-CA9 en VPC-WH1 HD camcorders

26 mei 2009 16:38 door Hans Wind

Sanyo VPC-CA9 en VPC-WH1 HD camcordersSanyo lanceert twee nieuwe active lifestyle dual camera’s: de VPC-CA9 en de VPC-WH1. Stevig van buiten maar flexibel in gebruik. Met deze camera’s legt u handig alle vakantiepret vast in High Definition. Beide camera’s zijn immers waterdicht maar ook zand en stofbestendig waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken aan het zwembad, in de sneeuw of op het strand. De CA9 en de WH1 zijn beide YouTube® en iTunes® compatible waardoor uw herinneringen superhandig over het internet te delen zijn met vrienden en familie.

Met de introductie van de WH1 wordt er een geheel nieuwe onderwatercamera geboren. Deze horizontale “camcorder style” dual camera filmt in 1280x720p HDTV kwaliteit door het gebruik van de populaire MPEG4 AVC/H.264 codering past er op een SD kaartje van 8GB bijna twee uur HD film. Met 30x optische zoom en waterproof tot maar liefst 3 meter diep kan de snorkelpret niet op. Via de HDMI uitgang speelt u de opnames in de beste kwaliteit af op de televisie. De camera is uitgerust met een extra krachtige lithium batterij die een autonomie heeft van meer dan drie uur filmen!

Als resultaat van deze features werd de WH1 uitgeroepen tot Family Camcorder van het jaar bij de Media Totaal Awards 2009.

De CA9 is de opvolger van de reeds bekende CA8. Deze verticale “pistol-grip” dual camera filmt ook in 720p HD formaat en neemt tevens foto’s van maar liefst 9 megapixels. De CA9 maakt ook gebruikt van de MPEG4 AVC/H.264 compressie om lekker lang te kunnen filmen op een SD kaartje. Hij is uitgerust met een 5x optische zoom en een 2,5 inch LCD scherm dat 285 graden kan kantelen.

Beide camera’s hebben aardig wat in hun mars. Met de slimme “reverse sequential shooting” mist u nooit nog een fotomoment: houd de knop ingedrukt en bij het loslaten worden de laatste 15 foto’s bewaard. Nu worden tot 12 gezichten herkend en met de verbeterde beeldstabilisator voor zowel foto als video legt ook met een onvaste hand scherpe beelden vast. De dual-shot functie laat u tijdens het filmen nog fotograferen, zonder het filmen te onderbreken.

Het handige en overzichtelijke menu biedt uitgebreide instellingsmogelijkheden zoals witbalans, sluitertijd, kleurenfilter, scherpstelling en ISO lichtgevoeligheid. Voor zij die liever minder instellingen maken kan het menu naar “simple” modus geschakeld worden. Dan beschik je over enkele handige presets voor beeldkwaliteit en flits en regelt de camera verder alles automatisch.

De CA9 is leverbaar in de kleuren zwart, rood en groen en voor de WH1 zijn de mogelijkheden geel, wit en blauw

Sanyo VPC-CA9 en VPC-WH1 prijs
De camera’s hebben een adviesprijs van €499 voor de WH1 en €449 voor de CA9 en ze komen met 3 jaar fabrieksgarantie. De camera’s zijn onmiddellijk leverbaar.

Bron: Sanyo

EISA awardDe Sanyo VPC-WH1 is onderscheiden met een EISA award 2009-2010. Een uitgebreid overzicht van EISA awards kunt u vinden in ons artikel EISA Awards 2009-2010.


Sanyo VPV-WH1 prijs vergelijking

Sanyo VPV-CA9 prijs vergelijking