CookiesSanyo Xacti HD1A

7 november 2006 18:34 door Hans Wind

Sanyo Xacti HD1ADe Sanyo HD1A is een camcorder die high-definition video op een SD geheugenkaart kan opnemen. Sanyo bouwt met de HD1A verder op het succes van de eerste digitale HD recorder, de Xacti HD1. Net zoals zijn voorganger is de Sanyo Xacti HD1A een lichtgewicht camera van 210 gram, met compacte afmetingen (80 x 119 x 36 mm) die in staat is om HDTV kwaliteit video op te nemen.

Het HDTV formaat wordt steeds meer voor amateur video-opnames gebruikt. Naast video levert de nieuwe Xacti HD1A goede foto’s dankzij zijn 720p technologie: met een resolutie van 1280 x 720 pixels en 30 frames per seconde, neemt de camcorder gedetailleerde video’s en afbeeldingen op met rijke kleuren en uitzonderlijke scherpte. Het 16:9 breedbeeld formaat geeft video-clips, net als stilstaande beelden (tot een maximum van 3,8 Mp) een krachtig, filmisch karakter. Daarnaast kunnen videobeelden in HDTV kwaliteit weergegeven worden.

Door de video’s te comprimeren in het MPEG-4 formaat, worden de bestandsformaten tot een minimum beperkt ondanks de hoge resolutie. Hierdoor kan men tot één uur video opnemen aan een resolutie van 640 x 480 pixels op een 1 GB geheugenkaart. De krachtige lithium-ion batterij levert de nodige energie voor een tijdspanne van 70 minuten. Dankzij de 2.0 USB-connector en de transferrate van 9 Mbit/s, wordt data snel in een ruimtebesparend formaat bewaard.


De Sanyo Xacti HD1A levert 5 Megapixel fotobeelden. De praktische en enkelhandige operaties maken het mogelijk om actiefoto’s uit de losse pols te nemen. De flitser heeft een reikwijdte van 2.8 meter. Extra’s zoals een beeldstabilisator, trilreductie, en fast focus maken een einde aan onscherpe afbeeldingen. Actiefoto’s kunnen worden genomen met de snelle sequentie shot modus met 5 frames per seconde. Fotografen kunnen eenvoudig de kwaliteit van hun opnames controleren op het 2,2 inch LCD scherm. Omdat het display 285 graden gedraaid kan worden kan je de opnames makkelijk contoleren, ongeacht de hoek ten opzichte van de camera.

De camera heeft 10x optische zoom en 10x digitale zoom en heeft diverse handmatige instelmogelijkheden. Daarnaast beschikt de Sanyo Xacti HD1A over een windruisonderdrukkingsfilter en als de omstandigheden hiervoor zelfs te extreem zouden zijn, is het mogelijk om een externe microfoon aan te sluiten, om zo de negatieve omgevingseffecten te reduceren.

De Sanyo Xacti HD1A is onmiddellijk beschikbaar, heeft een adviesprijs van 879 euro incl.BTW en komt met 3 jaar garantie.

Sanyo Xacti HD1A technische gegevens:
• Digitale video-opname in MPEG4 Formaat (1280 x720)
• 5,1 Megapixel (effectief) voor digitale foto’s,
• 10x optische zoom, 10x digitale zoom
• Geïntegreerde beeldstabilisator
• Dual Shot function laat toe om 5 megapixel still afbeeldingen te maken tijdens video-opnames
• Lithium-ion heroplaadbare batterij (1200 mAh) voor 70 minuten of continue opname
• Flitser met een bereik van 2.8 m
• 2,2 inch LCD display
• Opslagmedium: SD card
• Beeldstabilisator
• Gewicht: 210 g (zonder batterij en SD kaart)
• Afmetingen: 80 x 119 x 36 mm

Meegeleverde accessoires:
o Lithium-ion heroplaadbare batterij
o USB en AV cabel
o SD card 1 GB
o Opbergetui
o Afstandsbediening
o Docking station voor opladen en data trasfer
o Lensdeksel
o Polsriem
o kabel voor het aansluiten van een externe microfoon
o Sanyo Utility Software
o Lader
o AC adapter

Sanyo Xacti HD1A prijs vergelijking
Vergelijk de prijs voor deze camera bij Kieskeurig