CookiesSanyo Xacti VPC-CS1 en VPC-SH1 dual HD camera

18 maart 2010 15:17 door Hans Wind

Sanyo Xacti VPC-CS1 en VPC-SH1 dual HD cameraSanyo introduceert de nieuwe Xacti VPC-CS1 en de Xacti VPC-SH1 Dual Camera’s. Met een dikte van nauwelijks 27mm en een gewicht van minder dan 150 gram is de VPC-CS1 een van de kleinste Full HD camcorders van dit moment. De compacte VPC-SH1 heeft de traditionele horizontale camcorder vormgeving en levert goede prestaties tegen een redelijke prijs. Met een 30x geavanceerde zoom en 35mm breedhoeklens worden zowel de kleinste details als grote panorama’s haarscherp in beeld gebracht. Met 1920 op 1080 beeldpunten bieden de camera’s de hoogste resolutie op de consumentenmarkt. Als Dual Camera’s zijn de toestellen ook bestemd voor het maken van foto’s met resoluties tot 10 (SH1) en 8 (CS1) miljoen pixels per foto*.

Met een ultradun design (62,5 X 26,8 X 123,5 mm) en laag gewicht (142 gram) is de Xacti CS1 kleiner dan een doorsnee smartphone en dus de naam zakformaat waardig. Sanyo ontwikkelde een extra dunne CMOS sensor samen met een ultradunne lens waarmee je 10x kan zoomen om zelfs de kleinste details in Full HD beeldkwaliteit op te nemen.

De compacte behuizing van de Xacti SH1 (42,8 X 59,2 X 117,9 mm voor 203 gram) verbergt een krachtige camcorder. Een brandpuntsafstand van 35mm bijvoorbeeld en 30x advanced zoom. Hiermee biedt de camcorder talrijke mogelijkheden binnen een zeer breed toepassingsgebied, van panoramische landschappen tot telefoto close-up details. De nieuwe modellen hebben een ingebouwde luidspreker en stereo microfoon die mee ‘sound zoomt’ met het beeld. De richtkarakteristiek van de microfoon past zich automatisch aan volgens het zoomniveau van de lens, of volgens een van de handmatige instellingen. Dit verzorgt heldere en accurate geluidsopnamen bij de gefilmde beelden met de juiste hoeveelheid aan omgevingsgeluid – precies zoals de gebruiker het wil.

Afgestemd op gebruiksgemak
Beide toestellen zijn zo gebruiksvriendelijk en intuïtief mogelijk te bedienen om de creativiteit van de filmliefhebber niet te belemmeren. Ook het maken van foto’s – zelfs tijdens het filmen – is zeer eenvoudig. Het 285° roterend, heldere LCD display maakt cadrage eenvoudig, zelfs vanuit de creatiefste camerahoeken. De beeldstabilisator en gelaatsherkenning zorgen voor stabiele, scherpe opnames – ook vanuit een minder vaste of minder ervaren hand gefilmd. De verschillende scène-instellingen en instellingsopties bieden een waaier aan creatieve tools en mogelijkheden voor zowel leken als specialisten. Met de macro zoom mode breng je objecten van nauwelijks 1 centimeter afstand in beeld.

Langdurig foto- en filmplezier
De camcorders zijn voorzien van krachtige lithium batterijen voor een lange autonomie. Ze slaan de hoogwaardige videobeelden op in het fameuze en efficiënte MPEG-4 AVC/H.264 formaat om in 1080i tot 4 uur lang te kunnen filmen met een SD geheugenkaart van 32 GB. Maar er is meer: de camera’s ondersteunen Eye-Fi-SD kaarten om de video rechtstreeks draadloos op een computer of sociale netwerksite op te slaan zodra de camera in de buurt van een gekend computernetwerk of internet komt. Dankzij de HDMI uitgangen op de toestellen worden foto’s en videobeelden zonder enig kwaliteitsverlies weergegeven op een HDTV.

Sanyo Xacti VPC-CS1 en VPC-SH1 prijs en beschikbaarheid
De Xacti CS1 is vanaf maart in de Benelux verkrijgbaar in zilver en roze voor een prijs van € 329. De Xacti SH1 is in het rood en zwart verkrijgbaar voor een prijs van € 399. Op alle camera’s van Sanyo geldt standaard 3 jaar fabrieksgarantie.

* Interpolatie van respectievelijk 4 en 3 megapixel gegevens van de CMOS sensor.

Bron: Sanyo


Sanyo Xacti VPC-CS1 prijs vergelijking

Sanyo Xacti VPC-SH1 prijs vergelijking