CookiesSanyo Xacti VPC-HD700 introductie

4 januari 2008 18:18 door Hans Wind

Sanyo Xacti VPC-HD700 introductieSanyo introduceert de kleinste en lichtste 720p hogedefinitie digitale filmcamera ter wereld ”“ de Xacti VPC-HD700. Met slechts één toestel kan je zowel filmpjes opnemen als gemakkelijk foto’s maken, waarbij alles wordt opgeslagen op een SD/SDHC-geheugenkaart.

De VPC-HD700 is met zijn zeer draagbare, stijlvolle en slanke behuizing speciaal ontwikkeld voor het publiceren van hoogkwaliteitsfilmpjes en hogeresolutiefoto’s in een formaat dat compatibel is met het gebruik van internet.

De VPC-HD700 is een geavanceerd communicatietoestel en biedt antwoord op de steeds veranderende en groeiende behoeften van de informatiegeneratie. De nieuwe camera verschilt van andere filmcamera’s door het bieden van 720p HDTV kwaliteit opnamefunctionaliteit en een 7,1 megapixel fotocamera, alles in één elegante, stijlvolle en slanke behuizing.

De Xacti camera’s van Sanyo zijn gebaseerd op het sleutelwoord ‘Verbinden’, een concept van opnemen en verbinden om de onvergetelijke momenten van elke dag te delen en op te slaan voor de toekomst. Sanyo blijft moeite doen om een nog leukere en spannendere filmcamera-ervaring te bieden. Sanyo verbindt zich ertoe nieuwe oplossingen te bieden door openlijk zijn eigen technologieén op creatieve manieren toe te passen, gebaseerd op de merkvisie ‘Think GAIA’.

De kleinste en lichtste ter wereld, stijlvol en slank, compacte HD filmcamera voor dagelijks gebruik
Met een volume van slechts 171 cc en een gewicht van 189 gram is de nieuwe, slanke en stijlvolle hogedefinitie VPC-HD700 digitale filmcamera de kleinste en lichtste ter wereld. In vergelijking met de vroegere filmcameramodellen van Sanyo is het gewicht verminderd met 16 procent en het volume met 10 procent, waardoor de draagbaarheid stijgt. Ontwikkeld om te passen in elke broekzak of tas, wordt de camera een dagelijks accessoire. Zo ben je er zeker van dat speciale momenten, die maar één keer in je leven voorkomen, altijd vastgelegd kunnen worden.

Bovendien neemt de camera niet alleen filmpjes op in 720p hoge definitie. Het is ook mogelijk om 7,1 megapixel hogeresolutiefoto’s te nemen. Met de camera kunnen filmpjes en foto’s gemaakt worden zonder van display te hoeven veranderen of zonder een nieuw toestel te moeten gebruiken.

Wat het design betreft, zet de camera het concept van een comfortabele handgreep ”“ eigen aan de Xacti-reeks ”“ verder. Op deze manier laat het toestel een meer natuurlijke filmstijl toe met minder belasting van de arm. De camera bevat ook een ‘nieuw ergonomisch design’ dat je toelaat de lens op gelijke hoogte met de grond te brengen bij gebruik van een driepikkel. De VPC-HD700 is gecreéerd en ontwikkeld in een nieuwe vorm: een gebogen, minimale grootte gevuld met elegantie en stijl, zonder de prestaties te beïnvloeden. Het design zorgt ervoor dat je de camera overal mee naartoe kan nemen. Om klanten met een verfijnde smaak en stijl nog meer te behagen is de camera bovendien beschikbaar in drie kleuren: een formeel maar toch tof opgepoetst zilver, een passioneel en levendig rood of een elegant, glossy afgewerkt donkerbruin.

Sanyo VPC-HD700 met MPEG-4 AVC/H.264 formaat
De HD700 gebruikt dezelfde nieuwe optische processor als zijn voorganger VPC-HD1000. Deze is uniek in zijn vermogen om beelden snel te verwerken bij een laag stroomverbruik. De camera maakt bovendien gebruik van Sanyo’s eigen H.264 codec en heeft slechts 4 Watt stroom nodig. Dit is mogelijk door de combinatie van twee motorchips tot één enkele, verkleinde snelverwerkende beeldprocessor.

Filmpjes worden opgenomen in de geavanceerde MPEG-4 AVC/H.264 formaat coderende technologie. Met deze gevorderde compressie kunnen langere filmpjes en beelden van hogere kwaliteit genomen worden in vergelijking met de vorige MPEG-4 codecformaten voor filmpjes. Met andere woorden, voor dezelfde hoeveelheid opnametijd is de beeldkwaliteit hoger en voor dezelfde hoeveelheid beeldkwaliteit als vorige MPEG-4 formaten is een langere opnametijd mogelijk.

Naast de vermindering in nodige datacapaciteit om beelden en filmpjes op te slaan worden filmpjes en stembestanden gecombineerd in één bestand, vergelijkbaar met een enkele foto genomen met een digitale camera. Foto’s en filmpjes kunnen gemakkelijk gekopieerd en overgezet worden naar de pc of upgeload en gedeeld op internet voor online gebruik zoals blogs en andere sites met sociale netwerken.

Volledige foto-ondersteuningsfunctionaliteit, waaronder de unieke ‘Face Chaser Functie’De HD700 neemt niet alleen 720p HD filmpjes op, maar is eveneens uitgerust om dienst te doen als volledig functionele digitale camera. Enkele van de eigenschappen van de camera voor foto’s zijn:
• Uitgerust met de ‘Face Chaser Functie’, die je toelaat maximaal 12 gezichten te herkennen bij het nemen van foto’s.
• Neemt ongeveer 7,1 megapixel foto’s en is helemaal compatibel tot het ISO 3200 gevoeligheidsniveau.
• Herkent het bibberen van de hand nadat foto’s genomen zijn en corrigeert ze in afspeelmodus met de ‘Blur Correction’ digitale beeldstabilisator.

Andere VPC-HD700 eigenschappen
• Gebundeld met Adobe Premier Elements 3.0 voor originele beeldbewerking en DVD-creatie en Adobe Photoshop Album SE voor het beheren en bekijken van beelden.
• Vergroot het plezier van zelfgemaakte filmpjes en foto’s bekijken op televisie en is compatibel met ‘Xacti Library’ voor gemakkelijk afspelen en opslaan van bestanden.
• Uitgerust met ‘SIMPLE’-modus zodat zelfs beginners mooie hogedefinitiefilmpjes van hoge kwaliteit kunnen maken.
• Hogeresolutiefoto’s 3680 x 2760 mogelijk door ogenblikkelijke interpolatietechnologie.
• ‘Sprekende navigatie’ informeert je over de huidige staat/instelling.
• ‘Super Macro’ laat close-ups van 1 cm toe.
• Uitgerust met ‘Wind Noise Reduction’ om het geluid van de wind in de microfoon te verminderen bij het maken van filmpjes.
• ‘Quick Stand-by’-modus laat de camera toe om te beginnen met opnemen of afspelen na het openen van het LCD-scherm in slechts 1,3 seconden.
• Compatibel met Exif Print en PRINT Image Matching III voor printen.
• Print foto’s zonder een computer door gebruik van PictBridge.

Prijs en beschikbaarheid van de Sanyo Xacti VPC-HD700
De Sanyo Xacti VPC-HD700 is vanaf heden beschikbaar in de kleuren zilver, rood voor een prijs van 599 euro.

Bron: Sanyo