CookiesSanyo Xacti TH1 en de CG10 compacte HD camcorders

14 april 2009 11:03 door Hans Wind

Sanyo Xacti TH1 en de CG10 compacte HD camcordersDe nieuwe Sanyo Xacti TH1 en de CG10 HD camcorders zijn klein van formaat maar leveren toch HDTV kwaliteit video. Verticaal of horizontaal, het kan bij Sanyo. Met de CG10 zet SANYO de trend van de verticale “pistol grip” cameralijn verder. Met de TH1 is een nieuw gamma van horizontale instapcamera’s geboren

Met de 30X optische zoom legt de Xacti TH1 bewegende beelden in al hun details vast. Het is de ideale camera voor onbegrensd en eenvoudig videoplezier met HDTV beeldkwaliteit: 1280x720p. Niet alleen is de TH1 zeer eenvoudig te bedienen, maar biedt ook een breed scala van functies die u kunt gebruiken om die speciale momenten perfect te filmen, zonder veel voorafgaande kennis of ervaring. Als Dual Camera neemt de TH1 ook foto’s van 2 Megapixels. Een krachtige lithium batterij geeft de camera een autonomie van 3 uur filmen en 10 uur afspelen. De SD-camcorder is verkrijgbaar in drie trendy kleuren: rood, zilver en koningsblauw. De TH1 is ook uitgerust met de “Xacti Library” waarmee je je favoriete video’s makkelijk beheert en archiveert.

Met de Xacti CG10 presenteert Sanyo een nieuwe Dual Camera die zowel op filmers als fotografen indruk maakt. De camera is net zoals de TH1 uitgerust met een CMOS sensor, registreert video’s in progressive 1280 x 720p HD TV resolutie en biedt een foto resolutie van 10 Megapixels. Met het concept van de Dual Camera kan je zelfs tijdens het filmen foto’s nemen zonder de video-opname te onderbreken of handmatig naar een andere modus te schakelen. De Xacti CG10 is super compact, superlicht en zeer flexibel qua toepassingen. Het is de meest eenvoudige toegang tot de wereld van digitale film en fotografie!

Sanyo Xacti CG10Met de CG10 en TH1 Xacti Dual Camera’s beschikt u over heel wat instellingsmogelijkheden voor zowel foto als video. Witbalans, scherpstelling, sluitertijd, vele scène-instellingen en kleurenfilters bieden heel wat ruimte voor creativiteit en optimale beeldresultaten. De opnames kunnen op de camera zelf geknipt en gemonteerd worden en foto’s kunnen worden ingezoomd en bijgesneden. Ook een zelfontspanner (2 of 10 seconden) en gezichtsherkenning voor foto en video ontbreken niet.

Ook de intelligente supersnelle sequential shooting is op beide camera’s aanwezig. Houd de fotoknop ingedrukt in afwachting van het moment dat u wilt fotograferen. Wanneer de knop wordt losgelaten worden de beelden van de laatste 2 seconden bewaard. Zo drukt u nooit te laat af bij snelle, plotselinge gebeurtenissen. En met het 3″ grote, 285° kantelbaar LCD scherm ziet u precies wat u registreert, zelfs vanuit de meest experimentele filmhoeken.

De TH1 beidt zelfs de mogelijkheid om 3 optionele lenzen te monteren. Een telelens, wide-angle en semi fish-eye lens zijn optioneel beschikbaar.

Uitgebreide specificaties kunt u vinden op de Sanyo website. (PDF document)

Sanyo CG10 en TH1 prijs en beschikbaarheid
Beide HD camcorders zijn nu beschikbaar. De TH1 voor een adviesprijs van 329 Euro en bij de CG10 is dat 269 Euro.

Bron: Sanyo


Sanyo TH1 prijs vergelijking

Sanyo CG10 prijs vergelijking