CookiesScreenz samenwerking met Google

13 juni 2014 06:25 door Hans Wind

Screenz samenwerking met GoogleHet Crossmedia bedrijf Screenz gaat samenwerken met Google aan het Screenz Real Time Platform, een wereldwijde, live, interactieve infrastructuur voor tv-shows waarmee omroepen hun programma’s kunnen transformeren in live events

De eerste show die het Screenz Real Time Platform zal gebruiken is ‘Rising Star’, een tv-show die vanaf 22 juni in meer dan 25 landen over de hele wereld, waaronder Nederland, zal worden vertoond. ‘Rising Star’ is een talentenjacht interactief televisie-format. De show maakt het voor kijkers mogelijk real-time te stemmen met behulp van een mobiele app, die volledig is geïntegreerd in het programma. Het is de eerste talentenjacht waar de kijker de stemming bepaalt van begin tot eind. Artiesten kunnen alleen toegang tot de studioronde krijgen als ze meer dan 70% van stemmen van kijkers, rechters en het live publiek behalen.

De samenwerking tussen Screenz en Google zorgt ervoor dat een groot aantal interacties per seconde verwerkt kan worden en is inmiddels met succes toegepast in de shows in Brazilië, Portugal en Israël. Bij het testen van Real Time Platform door Screenz en Google zijn resultaten geboekt van meer dan 100 miljoen gebruikersinteracties per minuut.

Real Time Platform

Screenz werkt wereldwijd samen met omroepen en tv-productiebedrijven om het Real Time Platform in te zetten om nieuwe formats te creëren en te ondersteunen. Een van de bewezen voordelen van het Platform voor omroepen is dat het de betrokkenheid verhoogt van kijkers van een show op het moment van uitzenden. Het systeem maakt het ook mogelijk om op de actie op doelgroepen te richten, zodat omroepen en merken in staat zijn om demografische kenmerken en interesses van kijkers in kaart te brengen.

Google Cloud Platform

Screenz’s Real Time Platform maakt gebruik van Google Compute Engine, Google Cloud Storage en Google BigQuery, dat deel uitmaakt van Google Cloud Platform. De applicatie wordt wereldwijd ingezet op de cloud-infrastructuur van Google, om schaalbaarheid en robuustheid te bieden. Zo kan het voldoen aan de behoeften van de lokale omroep en publiek, zelfs als meerdere landen de live show tegelijk uitzenden. Door gebruik te maken van BigQuery, stelt Screenz omroepen in staat om grote hoeveelheden verzamelde gegevens te analyseren.

Bron: Google