CookiesSharp op ISE met 80 inch touch Whiteboard

31 januari 2012 11:40 door Hans Wind

Sharp op ISE met 80 inch touch WhiteboardTijdens de vierde Integrated Systems Europe (ISE) in de RAI Amsterdam, die van 31 januari tot en met 2 februari 2012 plaatsvindt, introduceert Sharp een aantal nieuwe professionele monitoren, waaronder een interactief whiteboard van 80-inch (203 cm). Ook introduceert Sharp een aantal monitoren voor videowall- en semi-outdoor- gebruik.

Met het 80 inch interactieve whiteboard voegt Sharp opnieuw een royale afmeting toe aan haar gamma touch-monitoren. Deze monitor is geen samengesteld product, maar specifiek ontwikkeld als interactief whiteboard. Hierdoor zit de touch-herkenning korter op het scherm, heeft de monitor een elegante omlijsting en zijn de helderheid en warmteafgifte volgens Sharp beter afgestemd op het gebruik als interactief whiteboard. De touch-techniek leent zich bij uitstek voor vloeiende en snelle handschriftondersteuning. In combinatie met de interactieve pen en speciale Pen-software is dit interactieve whiteboard voor zowel ervaren als onervaren gebruikers toegankelijk. De software kan naadloos geïntegreerd worden met Sharp’s netwerkprinters en netwerkscanners, zodat tijdens een meeting, training of les zowel papieren als digitale documenten gebruikt kunnen worden. En dankzij de multitouch-functionaliteiten van Windows7 werkt deze monitor samen met de inkttoepassing van Microsoft Office.

Sharp introduceert naast dit prototype touch-monitor haar nieuwe lijn professionele monitoren. De blikvangers tijdens de ISE zijn de PNA-601 en PN-V602 met een lichtopbrengst van 2000 en 1500 cd/m2. Dankzij de hoge lichtintensiteit zijn deze monitoren ook bij direct zonlicht goed zichtbaar en daardoor bijzonder geschikt voor semi-outdoor gebruik. “Onze PN-V602 monitor is voorzien van een zeer dunne behuizing en is daardoor uitstekend inzetbaar voor het vormen van een videowall. De afstand tussen de monitoren bedraagt slechts 6.5 millimeter waardoor er een bijna volledig egaal beeld ontstaat” aldus Ronald Huijbregts, Sales & Marketing Manager Visual Solutions van Sharp Electronics Benelux bv.

De nieuwe touch-monitoren worden op de ISE gedemonstreerd met een speciale videowall waarin acht exemplaren van de PNV-602 verwerkt zijn. Dankzij de hoge lichtopbrengst is deze ook bij directe lichtinval duidelijk zichtbaar. De geïntegreerde local dimming techniek zorgt ervoor dat een nog hoger contrast en helderdere beeldweergave bereikt wordt, door de LED’s in het LCD-scherm automatisch aan of uit te schakelen. Hierdoor verbetert niet alleen de beeldkwaliteit maar wordt tevens een energiebesparing van 30% tot 40% ten opzichte van andere professionele monitoren gerealiseerd. Sharp is een van de weinige fabrikanten die deze techniek toepast. De Sharp stand is tijdens ISE 2012 te vinden in hal 11 met standnummer F78.

Bron: Sharp