CookiesSharp komt in 2013 met 90 inch LED TV

2 september 2012 07:25 door Hans Wind

Samsung UE75ES9000 LCD LED TVDe Sharp Aquos LED TV lijn wordt volgend jaar uitgebreid met een 90-inch 3D HD TV. Deze 90-inch Aquos is met een hoogte van 1,20 meter en een breedte van meer dan 2 meter volgens Sharp de grootste LED TV ter wereld. De beeldkwaliteit is Full HD 1080p. Met een TV scherm van dit formaat wordt een videoprojector bijna overbodig. Op een kijkafstand van zo’n 3,5 meter ervaar je film, sport en actiescènes levensgroot op het scherm.

Het ontwerp is modernen stijlvol dankzij het dunne aluminium-bezel. Ondanks het formaat is de TV relatief gesproken dun en relatief licht. Het gewicht bedraagt 64 kilogram (zonder de voet) en het toestel is minder dan 12 centimeter diep, waardoor het ook aan de muur kan worden bevestigd. Dankzij de Direct LED-achtergrondverlichting is deze HD TV volgens de fabrikant zo energie-efficiënt dat de doelstelling voor het Europese energielabel A+ is.

“Onze 90-inch Aquos LED TV biedt een formaat, beeldkwaliteit en slimme functionaliteit die alles overtreft wat consumenten tot dusver hebben ervaren op het gebied van LED-TV’s,” aldus Philippe De Braekeleer, Director Consumer Electronics voor Sharp Electronics Benelux bv. “Je kunt Sharp Aquos nu als nooit tevoren ervaren.”

Het Aquos NET+ platform maakt directe toegang mogelijk tot pps, zoals YouTube, Twitter en de mediabibliotheken van televisiezenders. Deze TV beschikt tevens over een ingebouwde triple HD-tuner (DVB-T/DVB-C/DVB-S2) en een mediaspeler waarmee bekende foto-, video- en muziekbestanden eenvoudig vanaf een USB-stick of rechtstreeks via een thuisnetwerk kunnen worden weergegeven.

Prijs en beschikbaraheid

De 90-inch (229 cm) Aquos LED-TV is vanaf de zomer van 2013 verkrijgbaar op de Benelux-markt. De prijs is nog niet bekend.

Bron: Sharp