CookiesSharp AN-PR1500H Home Theatre AV meubel introductie

10 maart 2008 16:36 door Hans Wind

Sharp AN-PR1500H Home Theatre AV meubel introductieMet de introductie van het nieuwe AN-PR1500H audio-videomeubel met ingebouwd DV home theatre systeem, speelt Sharp in op de ontwikkeling dat consumenten tegenwoordig nogal eens de voorkeur geven aan compacte audiosystemen met zo min mogelijk speakers en kabels in de woonkamer. Alles moet op een nette manier weggewerkt worden. De vraag naar 2.1 surround audio home systemen neemt dan ook sterk toe.

De nieuwe Sharp AN-PR1500H is voorzien van een glazen afdekplaat, uitgevoerd in zwart pianolak. Het meubel is geschikt voor TV’s met een beeldformaat tot 46 inch (116 cm). De goede geluidskwaliteit komt tot uiting door middel van de digitale versterker met een RMS uitgangsvermogen van 2 x 75 watt voor de frontspeakers. Beide ingebouwde subwoofers hebben bovendien een RMS uitgangsvermogen van ieder 75 watt.

De vier speakers gecombineerd met het 2.1 front surroundsysteem simuleren voor elk binnenkomend audiosignaal 1 centerspeaker en 2 surroundspeakers. Op deze manier is het mogelijk om met slechts 4 speakers het geluid van 6 speakers te simuleren. Dit alles maakt de bioscoopbeleving compleet en zorgt voor een uitstekende geluidsweergave van muziek. De consument heeft bovendien als groot voordeel dat er geen speakers met kabels aanwezig zijn in de woonkamer.

Het design is zo ontworpen dat de hoofdunit perfect past bij de Sharp AQUOS LCD HDTV serie. Dit zorgt voor een mooie opstelling van het audiosysteem in combinatie met een Sharp LCD HD TV. Hiermee wordt een optimale combinatie van Sharp producten in huis gehaald.

De AN-PR1500H is verder voorzien van een USB- en een scartaansluiting, een optische-(2x) en analoge audio-ingang en een HDMI- en componentuitgang. Inschakeling van de progressive scan feature zorgt voor een optimale weergave van de beelden. Een Dolby Digital, DTS en Dolby Prologic 2 decoder zijn ingebouwd.

De Sharp AN-PR1500H is vanaf april bij de vakhandel te verkrijgen, voor een adviesverkoopprijs van € 999.

Bron: Sharp