CookiesSharp Aquos LC-37GE1E LCD HDTV introductie

15 september 2006 08:42 door Hans Wind

Sharp Aquos LC-37GE1E Full HD LCD TV Met de Sharp Aquos LC-37GE1E HDTV introduceert Sharp Benelux een full HD LCD TV met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Sharp introduceert met dit model haar zogenaamde four-wavelength backlight systeem, een snelle responstijd en een contrasttoename van 50%.

De Sharp LC-37GE1E is het topmodel in Sharp’s Full-HD segment. De HD resolutie van 1920 x 1080 pixels, verspreidt over een beeldschermdiagonaal van 94 cm, garandeert de kijker een helder en scherp beeld met een pixel responstijd van minder dan 6 seconden waarbij zelfs een golfballetje goed te volgen zal zijn.

Het four-wavelength backlight systeem
Binnen het four-wavelength backlight systeem voegt Sharp naast de gebruikelijke RGB (rood-groen-blauw) kleuren een vierde kleur toe, de kleur karmozijnrood. Deze extra kleur rood wordt alleen onbewust opgenomen door het menselijke oog maar maakt het totale kleurencontrast levendiger en intenser. Door het bredere scala aan kleuren, kan het beeld scherper worden weergegeven.


Het panel dynamic contrastratio van 6000:1 (standaard 1200:1) garandeert een zeer gedetailleerd beeld. Het Dynamic Contrast Enhancement (DCE) versterkt de kleurschakering tussen de donkere en lichtere pixels waardoor het contrast vergroot wordt.

Sharp LC-37GE1E geluid
De nieuwe HDTV beschikt niet alleen over een verbeterde beeldweergave maar ook over een hoogwaardige geluidsweergave. De LC-37GE1E is voorzien van afneembare 15-watt two-way speakers met Dolby Surround, Clear Voice functie en Auto Volume Controle waardoor de geluid niet harder wordt tijdens de commercials.

Aansluitingen van de Sharp Aquos LC-37GE1E
De LC-37GE1E heeft twee HDMI aansluitingen met HDCP ondersteuning en twee scart aansluitingen. Deze LCD TV kan aangesloten worden op de computer via de RS-232C interface en als monitor fungeren dankzij de analoge PC RGB input. Standaard wordt een adapter kabel bijgeleverd voor een component aansluiting naar VGA. De geïntegreerde DVB-T tuner bespaart ruimte en geld aangezien er geen additionele externe DVB-T tuner nodig is.

De Sharp LC-37GE1E is vanaf heden verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 2.299,- (inclusief BTW).

Sharp LC-37GE1E prijs vergelijking