CookiesSharp AQUOS P serie LC-22P1-W, LC-26P1-W en LC-32P1-W introductie

29 oktober 2007 08:59 door Hans Wind

Sharp AQUOS P serie LC-22P1-W, LC-26P1-W en LC-32P1-W introductieMet de LC-22P1-W, LC-26P1-W en LC-32P1-W annonceert Sharp Corporation drie nieuwe modellen in de AQUOS P LCD HDTV serie in Japan. De annoncering bevat een 32 inch model en twee modellen met de nieuw ontwikkelde 22- and 26-inch full-HD LCD schermen. Volgens Sharp zijn de laatstgenoemde schermen een wereldprimeur.

Naarmate meer en meer in HD TV kwaliteit wordt uitgezonden en HD media zoals Blu-ray populair worden, versterkt de trend naar grotere HDTV schermen in de huiskamer. Tegelijkertijd neemt ook de vraag toe naar een tweede of derde TV toestel als persoonlijke TV in de slaapkamer of studeerkamer. Een andere ontwikkeling is de behoefte om een TV te koppelen aan een PC voor spellen en het bekijken van Internet informatie en video spellen. In die gevallen wordt de HD TV in feite meer als PC monitor gebruikt.

Alle modellen van deze nieuwe AQUOS P Serie zijn voorzien van een full-HD scherm, respectievelijk een 32-inch, een 22-inch en een 26-inch model. Dat levert een bijzonder fraai en helder HD plaatje op bij TV gebruik of aangesloten als desktop op een PC.

De nieuwe modellen hebben ook een zogenaamde Picture-in-Picture functie waarmee een TV beeld kan worden weergegeven in een klein venster terwijl het scherm gebruikt wordt als computer monitor. Het ontwerp is zo uitgevoerd dat een PC toetsenbord onder het scherm kan worden geschoven.

Het is niet bekend of deze modellen ook op de Nederlandse markt zullen verschijnen.