CookiesSharp Aquos Wireless Lifestyle introductie

7 september 2011 09:08 door Hans Wind

Sharp Aquos Wireless Lifestyle introductieHet Sharp AQUOS Wireless Lifestyle concept is gebaseerd op een settopbox die via draadloze HDMI technologie communiceert met een draagbare HD TV. Sharp toonde op de afgelopen IFA een 20 inch model van een dergelijke televisie. De producten uit het Sharp AQUOS Wireless Lifestyle concept worden momenteel nog alleen in Japan op de markt gebracht en het is nog niet duidelijk of deze producten ook naar ons land zullen komen.

De reeks mediaopties garandeert volgens Sharp een nieuwe entertainmentervaring en vervoer van het apparaat is bijzonder eenvoudig dankzij het praktische, neerklapbare handvat aan de achterkant.

Wilt u een belangrijke wedstrijd bekijken op uw terras of balkon tijdens een barbecue? Met de AQUOS Wireless Lifestyle sluit u eenvoudig de settopbox aan die bij de TV wordt geleverd en via draadloze HDMI-technologie wordt het huidige programma naar de draagbare TV verzonden.
Wireless Lifestyle settopboxZo kunt u altijd en overal zonder kabelaansluiting van uw favoriete programma’s genieten, of dit nu in de tuin of een andere kamer is. Dankzij het praktische handvat aan de achterkant is de draagbare HD Ready 20 inch tv eenvoudig verplaatsbaar en de uitklapbare voet zorgt voor maximale stabiliteit bij plaatsing. De reikwijdte van de draadloze verbinding is ongeveer 15 meter. De AQUOS Wireless Lifestyle HD TV beschikt over UV2A-technologie, LED-achtergrondverlichting en 100 Hz-beeldverwerking. In Japan is ook al een 32 inch model met deze techniek beschikbaar. Beide modellen beschikken over een accu waarmee zo’n 2 uur TV kan worden gekeken. Uiteraard kunnen ze ook direct op een stopcontact worden aangesloten.

De mediaopties van de AQUOS Wireless Lifestyle zorgen ervoor dat dit een allround entertainmentcenter is. Voor het bekijken van een Blu-ray-film wordt de Blu-ray-speler gemakkelijk op één van de vier HDMI-ingangen van de settopbox aangesloten. De CI+-sleuf en ingebouwde triple-tuner garanderen compatibiliteit met allerlei typen digitale en analoge TV-signalen. Er is tevens de mogelijkheid om een externe harde schijf aan te sluiten om programma’s op te nemen en ze op een later tijdstip af te spelen. De AQUOS NET+-functie wordt gebruikt voor toegang tot meer dan 70 verschillende apps, inclusief functies voor video-on-demand en de mediabibliotheken van TV-kanalen. Tijdens de reclame kunt u uw e-mails lezen, het weerbericht bekijken of de TV-gids doorbladeren – u kunt zelfs op internet surfen. HbbTV geeft kijkers tevens de mogelijkheid om uitgebreide aanvullende informatie over actuele uitzendingen op te roepen.

Sharp Aquos Wireless Lifestyle prijs en beschikbaarheid

Momenteel alleen leverbaar in Japan en Europese prijzen zijn dus nog niet bekend.

Bron: Sharp