CookiesSharp BD-HP22S Blu-ray speler met BD-Live

4 maart 2009 16:30 door Hans Wind

Sharp BD-HP22S Blu-ray speler met BD-LiveDe nieuwe Sharp BD-HP22S Blu-ray speler is voorzien van BD-Live (profile 2.0).

De speler biedt de optie om interactief met Blu-ray aan de slag te gaan. Zo is het mogelijk (afhankelijk van de beschikbare software) om door middel van BD-Live ringtones, film trailers en previews te downloaden die bijvoorbeeld direct op een Portable Media Player kunnen worden afgespeeld.

Ook zijn er mogelijkheden voor sociale interactie door middel van constante messenger en e-mailservices tijdens het kijken van een film. Hierdoor is het mogelijk speciale forums van de specifieke film in beeld te krijgen net als de weblog van de acteurs en regisseur.

Ten slotte is er de mogelijkheid om online games, die gerelateerd zijn aan de film, te spelen tegen anderen.

De BD-HP22S start zeer snel op, dit neemt namelijk slechts 10 seconden in beslag (nadat de disc reeds 1 keer is ingelezen). Ook is de BDHP22S uitgerust met AQUOS link. AQUOS link zorgt voor een eenvoudige communicatie tussen een Blu-ray speler en een LCD TV van Sharp. Hierdoor wordt de bediening van beide apparaten zeer eenvoudig. De AQUOS Pure Mode is een nieuwe feature die deel uitmaakt van AQUOS link. Zodra de BD speler wordt aangesloten op een Sharp AQUOS LCD HDTV wordt automatisch de meest optimale beeldinstellingen geselecteerd. Op deze manier is er geen sprake van overscan en wordt het gehele beeld van de Blu-ray disc op de LCD HD TV weergegeven. Bovendien zijn het aantal beeldpunten, frames per seconde (24 stuks) en de verschillende kleuren optimaal voor een perfecte weergave van beeld en geluid.

Alle belangrijke componenten van de Blu-ray speler worden door Sharp zelf geproduceerd en de belangrijkste componenten zoals de opto-elektronische laserdiode en de multibeam scan unit zijn door Sharp zelf ontwikkeld. Bovendien past de BDHP22S past perfect bij het design van de Sharp AQUOS LCD TV’s en is hij met zijn hoogte van slechts 5,8 cm nog slanker dan zijn voorganger. De BD speler is verder voorzien van een analoge en digitale optische audio-uitgang, een component video en analoge video-uitgang.

Sharp BD-HP22S prijs en beschikbaarheid
De BDHP22S is vanaf juni 2009 leverbaar voor een adviesverkoopprijs van € 279,-

Source: Sharp