CookiesSharp Aquos D65 HDTV serie krijgt EU-ecolabel

17 februari 2009 14:05 door Hans Wind

Sharp Aquos D65 HDTV serie krijgt EU-ecolabelBij het ontwerp en de productie van haar LCD HDTV’s legt Sharp niet alleen de nadruk op een overtuigend design, maar vanzelfsprekend ook op belangrijke milieukenmerken.

De energiebesparende Eco-modus bespaart tot 31 procent van het energieverbruik, afhankelijk van de afmeting van het toestel. Hierdoor blijft het energieverbruik van de Sharp LC-32D65E beperkt tot niet meer dan 80 watt. De D65E-serie beschikt tevens over OPC-technologie (Optical Picture Control) voor aanpassing van het helderheidniveau. Hiermee wordt, wanneer er weinig omgevingslicht is, de sterkte van de achtergrondverlichting van de LCD TV gereduceerd, zodat elektriciteit wordt bespaard.

“Naast hoogwaardige kwaliteit en superieur design verwachten gebruikers goede milieueigenschappen van hun elektronica”, aldus Vincent van Laar, Product Marketing Manager Consumer Electronics van Sharp Electronics Benelux.

“We zijn daarom erg blij dat de nieuwe modellen in onze AQUOS D65-serie ook het EU-Ecolabel hebben gekregen. Op dit moment bieden wij een uitgebreide keuze aan LCD TV’s met het EU-Ecolabel. Tegelijkertijd is dit voor Sharp een bevestiging dat we op de juiste weg zijn wat betreft onze milieustrategie”.

Met de nieuwe HD TV modellen zet Sharp een nieuwe stap op milieugebied. In 2005 was Sharp de eerste producent ter wereld die het EU-Ecolabel kreeg voor LCD TV’s, waarmee het bedrijf de norm bepaalde voor de milieukenmerken van platte TV’s. Bovendien is uit een recent onderzoek van Greenpeace , gehouden aan de vooravond van de vakbeurs CES 2009, gebleken dat de Sharp AQUOS LC-52GX5 de meest milieuvriendelijke TV ter wereld is.

Een onderzoek van de Europese Commissie laat zien hoe belangrijk de milieueigenschappen van producten zijn bij de aankoop : ongeveer 75 procent van de geénquêteerden was bereid meer te betalen voor een product dat op het gebied van milieu goed scoort. Van Laar: “Deze verandering in het koopgedrag betekent dat milieuveiligheid voor ons als producenten meer is dan een kwestie van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is in toenemende mate ook gewoon een economische overweging. We gaan door op deze weg en zullen blijven werken aan de optimalisering van de milieucompatibiliteit van onze producten”.

Naast de milieuwaarde bieden de D65E-modellen met hun Full HD resolutie van 1080 pixels, 24p-beeldkenmerken, en een dynamisch contrast van 20.000:1, ook een zeer scherp beeld. Dankzij de intuïtieve gebruikersnavigatie en talrijke aansluitmogelijkheden (HDMI versie 1.3, SCART en USB) zijn de modellen veelzijdig en eenvoudig te gebruiken. Sharp streeft ernaar een “Environmentally Advanced Company” te worden en heeft milieuvriendelijkheid en duurzaamheid daarom stevig verankerd in haar bedrijfsdoelstellingen. Uitgangspunt van de Supergroene strategie van Sharp is de productie van energiebesparende en energieproducerende producten in ecologisch geavanceerde fabrieken, in combinatie met verantwoorde recycling. Sharp heeft milieunormen bepaald die wereldwijd voor alle fabrieken en producten gelden, en die voortdurend worden aangepast en aangescherpt. Sharp doet jaarlijks verslag van de doelstellingen en resultaten van haar strategische milieuactiviteiten in een milieutechnisch en maatschappelijk jaarverslag.

Bron: Sharp


Sharp LC-32D65E prijs vergelijking