CookiesSharp en Toshiba bundelen krachten in LCD en halfgeleider business

21 december 2007 16:45 door Hans Wind

Sharp en Toshiba bundelen krachten in LCD en halfgeleider businessSharp Corporation en Toshiba Corporation annonceerden vandaag dat de twee bedrijven overeenstemming hebben bereikt over nauwe samenwerking op het gebied van LCD technologie. Beide bedrijven verwachten met deze stap hun ‘corporate value’, winstgevendheid en concurrentie positie te kunnen verbeteren.

Het samenwerkingsverband zal de bedrijven in staat stellen hun sterke punten in te brengen in de gezamenlijke aanpak, respectievelijk de LCD kennis van Sharp en de expertise van geavanceerde halfgeleiders van Toshiba.

Sharp en Toshiba zullen het partnership effectief starten in het fiscale jaar 2008 om op die manier tot een duidelijke financiƩle startpositie te komen.

De wereldmarkt voor LCD HDTV schermen groeit momenteel bijzonder snel en de bedrijven verwachten dat deze trend ook in de komende jaren door zal zetten. Terwijl verschillende typen schermen op de markt zullen worden gebracht, wil Sharp zich concentreren op de ontwikkeling van dunne, lichtgewicht schermen met een hoge resolutie, lange levensduur met een duidelijke focus op energie besparing.

Door hun leidende, technische kennis te delen willen Sharp en Toshiba hun business stimuleren door de ontwikkeling van een gevarieerd aanbod van producten.