CookiesSharp voegt geel toe aan Quattron HDTV als vierde pixel kleur

1 maart 2010 15:53 door Hans Wind

Sharp voegt geel toe aan Quattron HDTV als vierde pixel kleurSharp presenteert, naar eigen zeggen, de kleuren HDTV van de 21e eeuw met de nieuwe Quattron vierkleurentechnologie in de AQUOS LED LE800- en LE900-serie. Naast de huidige primaire kleuren rood, groen en blauw (RGB) is geel als vierde sub-pixel kleur toegevoegd in het LCD-scherm om zo te zorgen voor een betere beeldkwaliteit. Deze vierde kleur is in het bijzonder goed voor de natuurlijke weergave van huidtinten en een brede reeks geel- en goudkleuren.

Op dit moment zijn beeldkwaliteit en laag energieverbruik twee belangrijke verkoopargumenten voor de HD TV markt. Met de introductie van de nieuwe Quattron-technologie voor haar AQUOS LCD TV’s heeft Sharp op beide punten belangrijke verbeteringen gerealiseerd. Met de toevoeging van de gele sub-pixelkleur wordt een nog betere beeldkwaliteit mogelijk .Dankzij de nieuwe technologie van Sharp is het met deze nieuwe LCD TV’s mogelijk om een groter deel van het kleurenspectrum te ervaren op de LCD HDTV.

“Met de Quattron-technologie zet Sharp wederom de toon in de ontwikkeling van LCD TV’s. Dankzij de toevoeging van geel als vierde sub-pixelkleur is de beeldkwaliteit van onze AQUOS LCD TV’s nog verder verbeterd. Hiermee onderscheiden wij ons van LCD TV’s die gebruik maken van de gangbare RGB-technologie,” zegt Vincent van Laar, Manager Product Marketing van Sharp Electronics Benelux bv. “De nieuwe pixelstructuur van onze X-Gen-schermen zorgt voor een verdere energie-efficiëntie. Met deze nieuwe structuur leveren onze TV’s dezelfde prestaties bij een lager energieverbruik“, voegt Van Laar toe.

Met de Quattron-technologie worden met name huidtinten zeer natuurlijk weergegeven. De kleur goud wordt tevens levendiger en realistischer weergegeven. Deze nieuwe AQUOS LED LE800- en LE900-serie komt dus exact op tijd voor het WK in Zuid-Afrika. De wereldbeker is voor het eerst in haar ware kleur te aanschouwen op TV!

Met de Quattron-technologie is een nog efficiënter gebruik van LED-achtergrondverlichting mogelijk. Door de nieuwe pixelstructuur en de geoptimaliseerde kleurensamenstelling wordt bij een lagere lichtintensiteit een beeld van minimaal dezelfde kwaliteit verkregen. Dit resulteert in een lager stroomverbruik. De X-Gen LCD-schermen voor de nieuwe AQUOS LE800- en LE900-series worden sinds oktober 2009 geproduceerd in ’s werelds eerste 10e generatie LCD-fabriek in Sakai, Japan. In het voorjaar van 2010 worden de nieuwe AQUOS LED-series met de Quattron-technologie op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

In de LE810E serie zijn leverbaar:
• Sharp Aquos LC-40LE810E 40 inch
• Sharp Aquos LC-46LE810E 46 inch

In de LE820E serie zijn leverbaar:
• Sharp Aquos LC-40LE820E 40 inch
• Sharp Aquos LC-46LE820E 46 inch
• Sharp Aquos LC-52LE820E 52 inch

Bron: Sharp