CookiesSharp LC-32RD2E LCD TV introductie

28 maart 2007 15:06 door Hans Wind

Sharp LC-32RD2E LCD TV introductieSharp introduceert de Sharp LC-32RD2E, een LCD HDTV met HD-ready technologie, gecombineerd met 100 Hz beeldkwaliteit en verpakt in een stijlvolle pianolak behuizing. Dat zijn de hoofd ingrediénten van Sharp’s nieuwste telg in de uitgebreide AQUOS LCD TV serie.

Tijdens de jaarlijkse voorjaarsshow van Sharp Electronics Benelux wordt de Sharp LC-32RD2E HD-ready LCD TV gepresenteerd. De nieuwe televisie combineert de HD-ready technologie met de 100 Hz beeldkwaliteit. Dankzij de 100 Hz technologie wordt het beeld zonder het zogenaamde ‘veeg’ effect weergegeven.

Normaal gesproken blijft een beeld op het scherm staan totdat het volgende beeld wordt weergegeven. Om dit te voorkomen wordt het aantal weergegeven beelden verdubbeld van 50 Hz naar 100 Hz, een individueel beeld blijft nu slechts 4 milliseconden op het scherm staan (in plaats van acht). Onze hersenen zullen deze beeldwisseling niet kunnen waarnemen en de beeldenstroom zien als één vloeiende overgang. Het resultaat is een rustiger beeld zonder veegeffecten.

Andere beeld verbeterende systemen die toe zijn gepast in de Sharp LC-32RD2E zijn Sharp Pixel System II en TruD waardoor het beeld vloeiend wordt weergegeven. De LC-32RD2E beschikt daarnaast over een dynamisch contrastratio van maar liefst 10.000:1, een pixel responstijd van 4 milliseconden, een geïntegreerde digitale DVB-T tuner en een analoge tuner waardoor er in perfecte kwaliteit gekeken kan worden naar zowel digitale als analoge uitzendingen.

Dankzij de twee HDMI en twee Scart aansluitingen en alle standaard video- en audio aansluitingen is men niet alleen helemaal voorbereid op alle toekomstige randapparatuur (zoals Blu Ray) maar kan men ook nog oudere randapparatuur (zoals een videorecorder) aansluiten op de TV.

De Sharp LC-32RD2E is verpakt in een stijlvolle pianolak behuizing met een metalen afwerking. Hierachter zitten heel subtiel de 2×10 watt luidsprekers verborgen. Deze nieuwe AQUOS LCD TV is een perfecte combinatie van veel hoogwaardige specificaties voor een aantrekkelijke prijs. Hij is vanaf heden te koop voor een adviesprijs van € 1.399,-.

Sharp LC-32RD2E prijs vergelijking