CookiesSharp LC-46HD1E en LC-52HD1E LCD TV introductie

28 maart 2007 15:19 door Hans Wind

Sharp LC-46HD1E LCD TV introductieSharp introduceert de nieuwe Sharp LC-46HD1E en LC-52HD1E LCD HDTV’s met full HD resolutie, geïntegreerde HDTV tuners en een 160 GB harde schijf.

Deze nieuwe HD1E-serie LCD TV’s zijn verkrijgbaar in de schermformaten 46 inch ( 117 cm ) en 52 inch (132 cm ) en uitgevoerd in een stijlvol pianolak design met carbon structuur. De LCD tv’s hebben een korte responstijd van slechts 4 milliseconden en zijn voorzien van twee HDTV tuners. Om de televisies helemaal voor te bereiden op de toekomst en een nieuwe dimensie te geven aan televisie kijken beschikken ze over een Full HD resolutie, 100 Hz technologie met een dynamisch paneel contrastratio van 15.000:1 (standaard 3.000:1). Hiermee claimt Sharp de eerste producent te zijn die de 100 Hz technologie toepast in een Full HD paneel.

De Sharp LC-46HD1E en LC-52HD1E zijn geproduceerd in Sharp’s 8ste generatie LCD fabriek, Kameyama Plant II. Deze fabriek is de grootste en modernste LCD fabriek ter wereld. De LC-46HD1E en de LC-52HD1E hebben een beeldschermformaat van respectievelijk 46-inch (117 cm) en 52-inch (132 cm) en een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels, HD Televisie kan hierdoor bekeken worden in Full 1080p HDTV kwaliteit.

Dankzij de 100 Hz technologie behoort het zogenaamde ‘veeg’ effect voorgoed tot het verleden. Middels interpolatie wordt het aantal frames verdubbeld van 50 Hz naar 100 Hz. Voor de nieuwe 100Hz Sharp LCD TV’s betekent dit dat één beeld niet 8 milliseconden maar slechts 4 milliseconden te zien is. De 100 Hz technologie maakt gebruik van interpolatie door een zogenaamd ‘tussenplaatje’ te plaatsen tussen 2 originele plaatjes. Hierdoor verdwijnt de pauze tussen twee beelden en lopen de afbeeldingen vloeiend in elkaar over. Zelfs bij snel bewegende beelden blijft het beeld haarscherp met intense kleuren.

De kleuren op het LCD scherm worden natuurgetrouw weergegeven dankzij het dynamische contrast ratio van 15.000:1 en het nieuw ontwikkelde zogenaamde 4-Wavelenght backlight systeem. Bijvoorbeeld de huidskleur wordt hiermee veel realistischer weergegeven. Daarnaast wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast aan het licht in de kamer dankzij Optical Picture Control (OPC). Een optimaal beeld wordt weergegeven en tegelijkertijd wordt het stroomverbruik zo veel mogelijk gereduceerd.

De nieuwe Sharp HD1E LCD TV’s presenteren niet alleen een mooi beeld, ze kunnen ook programma’s opnemen in digitale kwaliteit zonder dat men extra apparatuur nodig heeft. De serie beschikt namelijk over een ingebouwde harde schijf van 160 GB die ook in High Definition kwaliteit kan opnemen.

Met vier geïntegreerde tuners voor de ontvangst van DVB-C (HD), DVB-S (HD), DVB-T en het analoge signaal zijn de tv’s geschikt voor diverse applicaties en de toekomst. Een keur aan aansluitmogelijkheden, 2 High Definition Multimedia Interfaces (HDMI) en een USB aansluiting, voor bijvoorbeeld een camera of USB stick, maakt dat de HD1E-serie veel meer biedt dan alleen een mooi televisie beeld.

De HD1E serie heeft een mooi uiterlijk dankzij het fraai afgewerkte frame met carbon-structuur. De rand van het frame is ingelegd in een fijne aluminium lijst met satijnen afwerking. Onder het frame zijn de afneembare speakers geplaatst. De speakers hebben een digitale versterker met twee keer 15 watt audio output en subwoofer. Het geluidssysteem beschikt over een Clear Voice functie en Automatische Volume Controle. Dit houdt in dat het geluid niet harder (of zachter) gaat tijdens commercials maar dat het geluid op hetzelfde niveau blijft, ongeacht de zender of programma. Wanneer de HD1E is aangesloten op een extern audio systeem kunnen de speakers, indien gewenst, losgekoppeld worden.

De Sharp LC-46HD1E en LC-52HD1E zijn vanaf september verkrijgbaar in de winkel. Sharp Duitsland heeft prijzen bekendgemaakt van 4.200 euro voor de Sharp LC-46HD1E en 5.200 euro voor de LC-52HD1E. Wijzigingen in ontwerp en specificaties onder voorbehoud.

Naar onze mening een zeer interessante serie!

EISA awardDe Sharp LC-52HD1E is onderscheiden met de EISA Award 2007-2008 als beste Europese Time Shift TV.


Sharp LC-52HD1E prijs vergelijking