CookiesSharp LC-90LE757 LED HD TV met 90 inch scherm

18 juni 2013 18:35 door Hans Wind

Sharp LC-90LE757 LED HD TV met 90 inch schermDe Sharp LC-90LE757 is een LED HD TV met een scherm van maar liefst 90 inch. Met een hoogte van meer dan 1,2 meter biedt deze Aquos 3D LED-TV kijkers een soort bioscoop beleving. De Sharp LC-90LE757 is voorzien van het nieuwste type XGEN 3D-paneel, ontwikkeld en geproduceerd door Sharp.

Dit topmodel in de Aquos-serie biedt een HD-resolutie van 1080p. Het XGEN 3D-paneel van Sharp en een speciale beeldprocessor maken dit mogelijk. Deze TV biedt betere bewegende beelden dankzij de Active Motion 200Hz-technologie van Sharp en Full HD active 3DTV.

De LC-90LE757 is via de open browser van het Aquos NET+-platform verbonden met een online content. Het platform maakt surfen op internet, eenvoudige integratie met mobiele apparaten en toegang tot diverse on-demand portals mogelijk. Bovendien is de TV geschikt voor Skype en werkt deze samen met de nieuwe Aquos Remote Lite app van Sharp, die is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Dit biedt de gebruiker een gebruiksvriendelijke manier om op internet te surfen. Een smartphone of tablet wordt op deze manier een volledig functionele afstandsbediening.

De Sharp LC-90LE757 beschikt over een ingebouwde triple HD-tuner (DVB-T/DVB-C/DVB-S2) en een mediaspeler waarmee standaard foto-, video- en muziekbestandsformaten eenvoudig vanaf een USB-stick of rechtstreeks via een thuisnetwerk kunnen worden weergegeven.

Ondanks het grote formaat heeft de TV een relatief slanke omlijsting en aluminiumafwerking. Het gewicht bedraagt 64 kilo (zonder de voet) en het toestel is minder dan 12 centimeter diep, waardoor de TV ook aan de muur kan worden bevestigd. Dankzij de direct LED-achtergrondverlichting is de TV dusdanig energie-efficiënt dat het product over het Europese energielabel A++ beschikt.

Eén van de aanvullende functies is de optionele Wallpaper-modus, waarmee u de TV in stand-by-modus in een kunstwerk of een fotolijst kan veranderen. Het beeld wordt daarbij met een laag helderheidsniveau weergegeven, zodat de weergave op een ‘echte’ foto lijkt die volledig bij de stijl van de kamer kan aansluiten. In de Wallpaper-modus verbruikt de TV minder stroom en kan een timer worden ingesteld.

Sharp LC-90LE757 prijs en beschikbaarheid

De 90-inch Sharp LC-90LE757 TV is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 12.999 euro.

Bron: Sharp