CookiesSharp AQUOS X-serie vanaf september in Europa

30 januari 2008 11:43 door Hans Wind

Sharp AQUOS X-serie vanaf september in EuropaDe nieuwe AQUOS X-serie van Sharp zal vanaf september 2008 in Europa te verkrijgen zijn. Nadat de X-serie in maart 2008 in Japan, het thuisland van Sharp, geïntroduceerd wordt, zullen de modellen aangepast worden naar de Europese standaarden. De extreem dunne Full HD LCD TV’s uit de X-serie hebben schermafmetingen van 37-inch, 42-inch en 46-inch (respectievelijk 94, 106 en 117 cm) en meten slechts 3,44 cm op het dikste punt.

Met deze introductie zet Sharp een belangrijke stap naar de verwezenlijking van een LCD TV zonder frame. Sharp biedt met deze modellen, naast de unieke LCD technologie, compleet nieuwe mogelijkheden voor het design en de positionering van de TV ruimte in huis.

De perfecte beeldkwaliteit van de X-serie komt tot stand door de 100-Hz technologie in combinatie met Full HD resolutie. Uitgerust met een dynamisch contrast van 15.000:1 en voorzien van 3 aparte speakers zorgt deze LCD TV voor een nieuwe Tv-beleving in de hoogst mogelijke resolutie. Het milieuvriendelijke design en het lage elektriciteitsverbruik van minder dan 0.5 Watt in standby mode zorgen ervoor dat deze nieuwe AQUOS modellen bijzonder energiebesparend zijn.

Met deze nieuwe AQUOS serie bewijst LCD-pionier Sharp wederom haar technologische voorsprong. Met de introductie van de eerste LCD TV in 2000 revolutioneerde Sharp de TV. Sindsdien heeft de LCD-technologieleider de trend voortgezet door telkens met diverse uitzonderlijke ontwikkelingen te komen en een grote rol in de platte TV markt gespeeld. Ter illustratie, begin 2007 presenteerde Sharp ’s werelds grootste LCD TV, met een schermafmeting van 108-inch (273 cm). De introductie van de X-serie kan daarom worden toegevoegd aan een rij indrukwekkende prestaties uit de historie van Sharp op het gebied van LCD TV. En het einde is nog niet in zicht.

Source: Sharp