CookiesSharp toont nieuwe professionele LCD-monitoren op ISE

27 januari 2010 09:44 door Hans Wind

Sharp toont nieuwe professionele LCD-monitoren op ISEOp de ISE 2010 beurs in de RAI in Amsterdam zal Sharp haar nieuwe serie professionele LCD-monitoren presenteren.

Op de beurs zal Sharp als eerste LCD-fabrikant een high-performance monitor van 60-inch (152 centimeter) tonen. Met de introductie van nog eens drie andere nieuwe producten voor de professionele markt begeeft Sharp zich aan het begin van 2010 weer definitief in het populaire marktsegment voor 52-, 47- en 42-inch schermen.

De Integrated Systems Europe (ISE) is Europa’s grootste beurs voor professionele AV- en elektronische systeemintegratie. Van 2 tot en met 4 februari 2010 presenteert Sharp in de RAI in Amsterdam voor het eerst haar nieuwe topmodellen aan het grote publiek.

Het gaat daarbij om de Sharp PN-E601, PN-E521, PN-E471 en PN-E421, stuk voor stuk professionele monitoren met een uitzonderlijke beeldkwaliteit en een zeer laag energieverbruik. Bovendien hebben deze modellen zeer smalle frames en zijn ze beduidend lichter dan hun voorgangers. De PN-E601, PN-E521, PN-E471 en PN-E421 worden in maart 2010 officieel op de Europese markt gelanceerd.

“Deze innovatieve serie professionele monitoren markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Sharp,” zegt Ronald Huijbregts, Product Marketing Manager bij Sharp Electronics Benelux bv. “Met deze nieuwe producten verzekert Sharp zich in de toekomst van een goede positie in het marktsegment voor 60-inch monitoren. Dankzij de efficiënte productie van de beeldschermen in ’s werelds eerste ‘tiende generatie’ LCD-fabriek, Sharp’s fabriek in het Japanse Sakai, brengen we deze nieuwe modellen voor een aantrekkelijke prijs op de markt,” aldus Huijbregts.

Indrukwekkende prestaties en energie-efficiëntie
De nieuwe modellen PN-E601, PN-E521, PN-E471 en PN-E421 kenmerken zich door uitzonderlijke prestaties. De nieuwe monitoren met beeldschermafmetingen van 107 tot 152 centimeter en een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels, produceren uiterst gedetailleerde beelden in 16:9-formaat. Deze monitoren zijn ontworpen om 24 uur per dag, 7 dagen per week aan te staan. Omdat ze geen ventilator hebben zijn ze daarbij ook nog eens geruisloos.

Voor wie op zoek is naar nog meer flexibiliteit, beschikken deze al rijk uitgeruste monitoren over de mogelijkheid de interfaces uit te breiden door middel van een optionele interfaceboard.

Ondanks hun hoge prestaties hebben deze monitoren een zeer laag stroomverbruik. Bovendien zijn ze in vergelijking met hun voorgangers veel lichter, zodat ze gemakkelijker gemonteerd kunnen worden. Het smalle frame rondom het beeldscherm valt bijna weg in het beeld en leidt daardoor nauwelijks af tijdens het kijken. “Deze kenmerken maken onze monitoren uitermate geschikt voor alle soorten gebruik binnenshuis, van verkeersgeleidingscentra en andere controlekamers via communicatietoepassingen als video-conferencing tot en met digitale reclame- en informatieborden,” concludeert Ronald Huijbregts.

Productie in ’s werelds eerste ‘tiende generatie’ LCD-fabriek
De nieuwe 60-inch LCD-monitoren worden geproduceerd in Sakai. Met deze fabriek is Sharp als eerste bedrijf ter wereld in staat om panelen te vervaardigen uit moederglasplaten van de tiende generatie van 2,88 x 3,13 meter en deze te verwerken tot LCD’s voor professionele monitoren. Dankzij dit zeer efficiënte productieproces biedt Sharp haar beeldschermen tegen een aantrekkelijke prijs op de markt, zonder afbreuk te doen aan haar hoge kwaliteitsnormen. Door de productiecapaciteit van 72.000 moederglasplaten per maand is deze fabriek in theorie in staat om 432.000 60-inch monitoren per maand te produceren.

De officiële marktintroductie van deze nieuwe modellen vindt plaats in maart 2010. Sharp is op de ISE 2010 te vinden in stand C33 in hal 11.

Bron: Sharp