CookiesSharp LE857E LED TV serie met 80 inch model

7 mei 2013 21:00 door Hans Wind

Sharp LE857E LED TV serie met 80 inch modelDe Sharp LE857E LED TV serie vormt de huidige top van het TV-aanbod van Sharp. Deze nieuwe serie bestaat uit drie smart TV’s, waaronder de zeer grote 80-inch LC-80LE857E. Naast het 80-inch model introduceert Sharp een 70-inch LC-70LE857E en een 60-inch LC-60LE857E. Sharp bevestigd hiermee focus op grotere TV modellen.

De LE857E-serie vormt de toplijn van de Aquos LED TV-reeks van Sharp. De TV’s leveren volgens de fabrikant meer natuurlijke kleuren dankzij de derde generatie Quattron 3D-technologie en 800 Hz Active Motion-technologie.

Bij het ontwerp is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en is veel aandacht besteed aan de afwerking. Het beeldscherm heeft een dunne rand van 15 mm van puur aluminium. Door de open metalen voet maakt de TV soort zwevende indruk, dit zorgt ervoor dat de aandacht van de kijker op het scherm gevestigd blijft.

De LC-80LE857E, LC-70LE857E en LC-60LE857E beschikken over het nieuwe Aquos NET+ platform met broadcast TV, internet, sociale netwerk-functies, apps, video on demand en een mediaspeler, welke allemaal toegankelijk zijn via een intuïtieve interface.

Een nieuwe functie is de wallpaper-mode, waarmee het beeldscherm in de stand-by-modus in een kunstwerk of fotolijst verandert. Het beeld wordt in deze modus met een laag helderheidsniveau weergegeven, zodat het op een ‘echte’ foto of ‘echt’ schilderij lijkt. In de wallpaper-mode verbruikt de TV minder energie en kan een timer worden ingesteld.

App voor bediening op afstand

Sharp introduceert later deze maand de Sharp AQUOS Remote Lite app voor iOS- en Android. Met deze app kan de LE875E-serie via smartphones en tablets op afstand worden aangestuurd. Zo is het eenvoudig om te veranderen van zender, programma’s te bekijken, te pauzeren of terug te spoelen en het geluidsvolume in te stellen. Sharp AQUOS Remote Lite is verkrijgbaar via de App Store en Google Play.

Quattron 3D-technologie

Anders dan bij TV’s met het RGB-systeem, die alleen over rode, groene en blauwe subpixels beschikken, gebruikt Quattron 3D een vierde gele subpixel (RGBY). Dit zorgt ervoor dat er volgens Sharp voo dat diagonale lijnen en kleurovergangen er natuurlijker uitzien. Dankzij de Quattron-technologie wordt het beeld ook helder weergegeven, doordat de gele pixel een grotere transparantie heeft. Daarnaast zorgt de technologie voor een lager stroomverbruik vanwege een beter, efficiënter gebruik van de LED-achtergrondverlichting.

Sharp levert, naar eigen zeggen, als eerste fabrikant een 80-inch TV en produceert de panelen zelf.

Sharp LE857E serie prijs en verkrijgbaarheid

De Aquos LE857-serie is verkrijgbaar vanaf eind mei 2013 voor de volgende adviesverkoopprijs:

• 7.999 euro voor de LC-80LE857E

• 4.499 euro voor de LC-70LE857E

• 2.700 euro voor de LC-60LE857E

Optioneel zijn een camera voor Skype en actieve 3D-brillen verkrijgbaar.

Bron: Sharp