CookiesSharp PN-K321H 4K monitor

23 januari 2013 18:06 door Hans Wind

Sharp PN-K321H  4K monitorSharp introduceert volgende week op de ISE een professionele 32-inch monitor met een zogenaamd IGZO-scherm (Indium Gallium Zinc Oxide). De Sharp PN-K321H is volgens de fabrikant het dunste model in zijn klasse en bereikt een 4K-resolutie van 3.840 x 2.160 voor een uiterst realistische beeldweergave.

IGZO is een semi geleidend materiaal met een 20 tot 50 keer hogere elektronenmobiliteit dan amorf-silicium. De dunne-film transistors in elke pixel zijn veel kleiner, waardoor de pixeltransparantie toeneemt. Doordat er bij deze techniek meer licht door de pixels kan komen, bereikt IGZO een bij een hoge beeldresolutie een hogere helderheid, bij een lager niveau van de achtergrondverlichting. De PN-K321H is heeft geen ventilator voor een stille werking en is 3,5 cm dik. De monitor levert met 140 pixels per inch levendige en scherpe beelden.

De PN-K321H is interessant voor toepassingen waar uiterst gedetailleerde beelden zijn vereist zoals CAD, illustratie en gedetailleerd grafisch ontwerp.
Dankzij de resolutie van 3.840 x 2.160 kan informatie, waarvoor normaal een aantal schermen nodig zijn, nu op een enkele monitor worden weergegeven, verdeeld over vier afzonderlijke delen. Deze functionaliteit is met name interessant voor financiƫle instellingen, die vaak met meerdere rijen monitoren werken. Andere markten waar inhoud met ultrahoge definitie is vereist, zijn bijvoorbeeld veiligheidsinstanties en onderzoeksinstituten.

De monitor beschikt over RS-232C en DisplayPort aansluitingen.

Prijs en beschikbaarheid Sharp PN-K321H

De PN-K321H monitor is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2013. De prijs is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Sharp